Blog

7 trikova za školski odmor bez brige

Pogledajte nekoliko savjeta s kojima će teško očekivani školski praznici postati još zabavniji.

Posebna prehrana? Bez brige!

Školski praznici u inozemstvu, a vi imate posebnu dijetu i ne možete jesti u svakom restoranu? Zbog celijakije uvijek sa sobom nosite komad kruha ili dva? To je još posebice neugodno kad idete na odmor, zar ne? Upotrijebite vakuumske posude iz Statusa te u njih zapakirajte svoj omiljeni dijetni obrok ili pecivo bez glutena.

To je stvarno praktično kad idete nekamo za više dana, jer je hrana zbog vakuuma u posudama postojanija duže. Vakuum kreirate tako da s ručnom ili električnom pumpicom izvučete zrak.

Posude su vrlo izdržljive, zato ne trebate brinuti da bi se oštetile u kovčegu.

školski praznici priprema hrane

Pun vrč vitamina protiv bacila

Školski praznici u prirodi, a ne u krevetu! Zadnjih nekoliko godina zime su tako blage da snijeg zapadne tek dan ili dva u godini. Baš zbog tog hirovitog vremena sve češće obolijevamo. Pobrinite se za unos vitamina s voćem te svježe stisnutim sokovima i smoothijima.

Ako sok od naranče ili limunadu pohranite u vakuumskom vrču, vitamini i minerali će se održati, jer je oksidacija usporena. Sok je postojaniji duže i uvijek ukusan kao da je netom pripremljen.

osvježavajući napici za vruće dane

Domaće energetske pločice

Treba vam energija istog trena? Jeste već isprobali domaće energetske pločice? U kuhinji sigurno imate pakiranje lanenih i suncokretovih sjemenki, suhe marelice, datulje, lješnjake i slično. U posudu dajte sjemenke i suho voće po želji te žlicu – dvije meda ili karamela.

Sasvim jednostavno! Pločice možete zavakuumirati u male vakuumske vrećice koje ste odrezali po mjeri iz folije u roli. Ovdje pročitajte i zašto su vakuumske vrećice iz Statusa najbolje na tržištu.

Zdravi energetski zalogaji su u vakuumskim vrećicama spremi za u džep i na skijalište. Još mali podsjetnik – ne bacajte smeće u prirodi, ponesite ga sa sobom u dolinu.

Fresh Stick čarobni štapići

Otvorena vrećica čipsa ili napolitanki? Zatvarači Fresh Stick su čarobni štapići za nepropusno zatvaranje vrećica. Tako sljedeći dan nećete jesti gnjecavog čipsa ili žvakastih napolitanki. Zatvarače možete koristiti za bilo koju vrećicu – čak i vrećicu mocarele, kave ili tjestenine.

Najveći štapići su namijenjeni zatvaranju velikih vrećica hrane za pse i mačke. Tako se briketi neće uvijek prosuti i ostati će hrskavi. Maca i pas će vam biti zahvalni. 🙂

S obzirom na to da zauzmu tako malo prostora, možete ih uzeti sa sobom gdje god idete!

Putujuća kukica

Vakuumska kukica je odličan pomagač u autu, doma ili bilo gdje drugdje – zalijepite ju na glatku površinu kao što je staklo, pločice ili ogledalo te objesite svoje stvari. U autu jaknu, u kupaoni ručnik, a u predsoblju ključeve.

Nakon upotrebe samo odlijepite i spremite u kovčeg te doma ponovno upotrijebite.

Komadić domaćeg

Suhomesnate delicije će biti vrlo uskoro gotove s dimljenjem i posušene, zato će suha salama i komadić pršuta na odmoru dobro doći. Kako se ne bi mučili s rezanjem na ruke s nožem koji najvjerojatnije neće biti dovoljno oštar ponesite rezač šnitar!

Možda vam se čini neobično, ali s tim pomagalom ćete rezati salamu kao putar. Samo namjestite željenu debljinu i pazite na prste, jer izuzetno oštar nož u obliku slova V neće paziti umjesto vas! 🙂

rezač šnitar reže i suhu salamu

Domaći umaci uvijek s vama

Nedostaju vam male posudice u koje bi pohranili odlične namaze ili umake koje ste pripremili sami? Čili, guacamole i BBQ umak, domaći humus i …

U Statusove vakuumske posudice za dječju hranu možete pohraniti 1,5 dcl umaka te ga imati uvijek sa sobom, bez obzira na to kamo idete, jer ne zauzmu puno mjesta. Tako vam neće nedostajati vaš omiljeni umak ili domaći namaz.

priprema obroka za bebe unaprijed

Školski praznici su najzabavniji dio školske godine! Kako ćete ih provesti vi?

Dijelite objavu