Blog

Redovito servisirate automobil? A vakumirku?

Svaki uređaj se tijekom dugogodišnje upotrebe istroši i treba osvježenje. Svoj automobil redovito servisirate i mijenjate gume svake pola godine, a jeste ikad pomislili da i vaša vakumirka treba pregled? Nabrojili smo nekoliko mjera koje će pomoći da vakumirka djeluje besprijekorno dugi niz godina i da će biti vaše pomno uzgojene namirnice kvalitetno pohranjene.

Čišćenje

To je prva stvar koju preporučamo za dobro i higijensko rukovanje s vakuumskim aparatom. Kad aparat uzmete iz ladice ili ormara u kojem je pohranjen, obrišite ga vlažnom krpom da uklonite prašinu i prljavštinu.

Kod svakog vakuumiranja, još posebice kad pakirate slaninu, se s masnih ruku prenese nekoliko masnoće i na poklopac te kućište aparata. Zato je preporučeno da nakon svakog procesa vakuumiranja vakumirku obrišete izvana i iznutra. Tako će biti uvijek uredna i čista kao i vaš automobil. A najviše je to preporučeno zbog higijene jer je naposljetku ipak u kontaktu s hranom.

shranjevanje špeha
Pobrinite da će vaš vakuumski aparat biti čist nakon pohranjivanja masnih i vlažnih namirnica.

Zamjena brtvi

Brtve vakuumskog aparata su izrađene od pjene koja s vremenom promijeni fleksibilnost. Na početku kad je vakumirka nova, pjena je tvrđa i manje savitljiva, a s vremenom se istroši i može postati (previše) fleksibilna odnosno meka.

Na promjenu elastičnosti utječe više različitih faktora među kojima je najvažnije zaključavanje poklopca aparata. Preporučamo da tijekom pohranjivanja aparata ne zaključavate poklopac jer time spriječite pritisak na brtve koji uzrokuje gubitak fleksibilnosti. Na kompaktnost crne pjene također utječu i temperatura i prostor pohranjivanja te vrijeme, ali na te čimbenike nemamo znatnog utjecaja.

Privremeno možete problem istrošenih brtvi riješiti tako da ih okrenete naokolo. Tako čete pridobiti još nekoliko mjeseci upotrebe. Mijenjanje brtvi je sasvim jednostavno i možete ih zamijeniti sami. Nove brtve naručite telefonski na 047 421 246 ili putem servisnog zahtjeva.

Crne brtve su potrošni materijal i treba ih je zamijeniti svake toliko vremena – ovisi od čestosti vakuumiranja.

Teflonska traka i traka za varenje

Teflonska traka se može kod učestale upotrebe istrošiti i oštetiti. Zamjena je jednostavna i možete ju obaviti sami. Ako je oštećena traka za varenje preporučujemo da pošaljete vakuumski aparat na servis kod nas da popravak odradi naš serviser jer je potrebno aparat rastaviti. Također je potrebno poslati aparat na servis kad je potrebna zamjena električnih komponenata jer otvaranjem kućišta aparata gubite pravo na garanciju.

Servis

Za sve popravke za koje je treba proizvod rastaviti te pregledati pumpu i presostat ili u slučaju da je aparat usisao tekućinu iz hrane, vakuumirku pošaljite ili dostavite na našu adresu na Smičiklasova 5 c, a mi ćemo ju dostaviti na naš servis. Ključna prednost našeg servisa je u tome da je u neposrednom kontaktu s proizvodnjom vakuumskih aparata u Sloveniji i zato uvijek imamo na raspolaganju sve rezervne dijelove i znanje stručnjaka s tog područja.

Servis vakuumskog aparata
Servis vakuumskog aparata u Statusu.

Jeste znali? Proizvođač mora po zakonu kupcu osigurati rezervne dijelove za proizvod 5 godina od kupnje aparata. Kod nas je za vakuumske aparate to razdoblje duže za nekoliko godina, što je za kupce velika prednost. Velik broj zadovoljnih korisnika još uvijek koristi našu prvu vakuumirku Status Smartvac 750 koja i nakon 10 godina upotrebe većinom treba samo zamjenu brtvi.

Na kraju vas još jednom pitamo, kad ste svoj aparat za vakuumiranje zadnji put pregledali i servisirali?

Ako imate bilo koje pitanje ili poteškoću s vakuumiranjem sa Statusovom vakuumirkom, nazovite naš telefonski broj 047 421 246. Ljubazna i iskusna djelatnica će vam rado pomoći i možda može preko telefona riješiti vašu tegobu s vakuumirkom. Ili nas kontaktirajte putem servisnog obrasca

Dijelite objavu