Statusova svakodnevica

Statusovci se zabavljamo!

U Statusu vrijedno radimo ali se volimo i zabavljati!

Status postoji od 1995. godine. U tih 27 godina su se formirali određeni običaji, koje Statusovci prakticiramo već godinama. Vjerujemo da nas povezuju u dobru ekipu, koja sa zajedničkim snagama riješi svaki problem.

ciljanje tarče
Sa zabavnim igrama, koje temelje na povjerenju, krijepimo međusobne odnose u ekipi, što pridonosi i uspješnom rješavanju poslovnih izazova.

Da nabrojimo neka ustaljena druženja Statusovih zaposlenih:

  • Kava ujutro i u 13:00
  • Ljetni piknik
  • Novogodišnji zaključak
  • Posjet Sv. Nikole i “gozba” na fašnik

»Kava ujutro« i »kava u jedan«

Pravi ljubitelji kave ponekad već u 7:05 čekaju u redu da tajnica Marica natoči kavu u šalice. I onda krene debata … Na ponedjeljke pospano pokomentiramo vikend i sanjamo o udaljenom petku. A na »mali petak« (kao što smo prekrstili četvrtak) i petak je raspoloženje već od ranog jutra veselo. U srijedu i četvrtak se cure stišamo i prepustimo glavnu riječ dečkima, koji oduševljeno obnove najzanimljivije trenutke Lige prvaka i ostalih aktualnih sportskih događaja. Dok je vrijeme obavezna tema svaki dan!

Kava je obred, na kojem se skupimo suradnici iz marketinga, razvoja, računovodstva i prodaje, vođe proizvodnje i nabave te direktor i prokuratorica. »Kava u jedan« je neslužbeni sastanak, na kojem se često dogovore poslovne teme. A vrijedni radnici s montaže uživaju u pauzi na svježem zraku.

Ljetni piknik 

Na dan ljetnog piknika obično dođemo na posao u sportskoj odjeći, jer nas popodne čekaju zabavne igre, koje zahtijevaju udobnost. U jedan pogasimo kompjutere, završimo posao i krenemo na dogovorenu lokaciju negdje uz rijeku Kupu. Tamo nas već čekaju suradnici Matjaž i Robi, koji se pobrinu da nismo gladni i da imamo energije za igre. Najprije pojedemo ukusne žar dobrote, onda podijelimo praktične poklone (majice, pulovere, šešire, rashladne torbe, viseće mreže i sl.), koje u odijelu marketinga izaberemo za što ugodniji dopust.

žar mojstra
Statusov neprocjenjiv kadar – skladištari i žar majstori Robi i Matjaž.
vlečenje vrvi
Dobra hrana je nužna jer slijede “naporne” aktivnosti.

Na piknicima smo bili već indijanci, tražili smo blago, igrali stare pastirske igre i izrađivali čamce od kartona te s njima »plovili« po Kupi. Te igre su prilika da se međusobno družimo i oni suradnici koji na običan radni dan nemamo kontakta. Sve je to zabavan »teambuilding«, koji nas povezuje i ujedno podsjeća da je za brže i učinkovitije rješenje izazova potrebno skupiti glave s različitim iskustvima i zajedno pregledati problem. Istog načela se držimo i pri rješavanju poslovnih izazova.

statusovci skupaj rešujejo težave
Sa zajedničkim snagama nadmašimo sve prepreke! Statusovci uvijek iznova dokazujemo da smo najbolja ekipa.

Na pikniku i novogodišnjoj zabavi se nam uvijek pridruže i naši penzioneri, s kojima se prisjećamo radnih dana, dok se oni vole pohvaliti kako naporna je »penzionerska« svakodnevica.

Novogodišnji zaključak

Zadnji radni dan prije novogodišnjih praznika uživamo u gozbi i zabavnim igrama, koje traju dugo u noć. Zadnje godine prakticiramo preobrazbu montaže u svečanu halu. Kad gozba završi, počnemo s više ili manje sportskim igrama; stolni nogomet, stolni tenis, pikado i karaoke. Dok smo se prve godine brinuli da nitko neće htjeti uzeti mikrofon u ruke, sad zasigurno znamo da je problem u biti u tome da ima još i previše zainteresiranih kandidata.

svečana večerja
Možete li pogoditi od čega je “svečana” bijela pozadina?
Statusovci igrajo namizni nogomet in namizni tenis
Pri zabavnim igrama snage udruže suradnici različitih odijela. Pobjeda je zajamčena – tako na novogodišnjoj zabavi kako i kod poslovnih izazova.

Pismo Sv. Nikoli, krafne za Fašnik, ruže za Dan žena, rođendanske gozbe …

Tradicija je da Statusovci svake godine Sv. Nikoli napišemo poruku o uspješnosti proteke godine kako bi nas ta primjereno obdario. Na Fašnik se zasladimo s domaćim krafnama, a na Dan žena kolega Igor svakoj pripadnici nježnijeg spola podari ružu. Rođendane suradnika slavimo s kolačima uz kavu, a slavljeniku pripremimo vragolasto iznenađenje, kao što je npr. ured pun konfeta i balona.

košara s sladkarijami
Što mislite kako dugo traje da pojedemo ovoliku zalihu slatkiša?
pustni krofi
Statusovci smo veliki sladokusci, zato s vakuumskim pohranjivanjem krafni nemamo iskustva.
Dijelite objavu