Zanimljivosti & savjeti

Ne znate što pokloniti za Božić?

Ponekad nam Božićno darivanje uzrokuje nepotrebne brige jer nam ponestane ideja što obitelji i prijateljima staviti pod drvce. Ove godine uskačemo u pomoć s idejama i prijedlozima koje možete kupiti u našoj internetskoj trgovini u bilo koje doba dana.

Što kupiti mami?

Krenimo od najvažnije osobe – mame. Kad razmišljamo čime bi najviše razveselili mamu, misli nam najčešće odu u kuhinju. Mame tamo prožive puno vremena, zato joj poklonite kvalitetna i inovativna pomagala koja će skratiti pripremu jela te omogućiti mami da više vremena provede opuštajući se uz dobru knjigu ili na svježem zraku.

Rezač šnitar te gulilica voća i povrća su dva klasična pomagala koja ne smiju nedostajati u nijednoj kuhinji. A ako želite mamu potaknuti da češće skuha gulaš, onda joj poklonite rezač luka koji će pripremu velikih količina luka skratiti na nekoliko poteza s rukom.

Za sve mame koje već pohranjuju namirnice u vakuumu preporučamo još koju dodatnu vakuumsku posudu. Jer njih nikad nema previše, a sigurno ste i vi posudili koju i nikad je niste vratili. Ne zaboravite električne vakuumske pumpice koja će mamu poštedjeti puno posla. Pogledajte kako vakuumsku posudu koristi Nasja s bloga Mama, ja sam gladan.

Staklene vakuumske posude su sanje svake kućanice jer se jelo u istoj posudi ispeće, servira, vakuumski pohrani ostatke te podgrija. To ujedno znači i da je nakon ručka potrebno oprati samo jednu posudu!

Što pokloniti tati?

Sa setom za mariniranje motivirajte oca da češće zapali roštilj. Kad skuži kako brzo i učinkovito se meso marinira u vakuumu, roštilj će zapaliti svaki drugi dan.

Za tate koji cijene dobro vino nećete pogriješiti sa setom vakuumskih čepova koji štite kvalitetu otvorene boce vina više dana.

Čime razveseliti muža?

Vječita dilema – što pokloniti mužu od. partneru, a da bi i vi imeli korist od toga? Šalu na stranu – pravi gurmani će neizmjerno uživati (i vi također) u pripremi pravih sočnih steakova kao iz vrhunskog restorana. Sa Sous Vide kuhalom će i početnici pripremiti prava gurmanska jela. I onda, jeste spremne prepustiti kuhinju partneru?

Za savršen obrok dodajte mlinac začinarezač češnjaka koji će jednostavnim, a učinkovitim djelovanjem oduševiti sve tehničke tipove.

Sa setom vakuumskih čepova nikako ne možete pogriješiti. Čepovi za vino sprječavaju oksidaciju otvorenog vina, zato su dobrodošli u svakom kućanstvu.

Poklon za susjede ili prijatelje

Često ste u dilemi kako pokloniti nešto praktično ali ne i preskupo? Za vas imamo nekoliko prijedloga koji nisu skupi, ali provjereno bude zadovoljstvo na licu.

Susjedu ili prijateljicu razveselite najboljom gulilicom na svijetu (tako kažu naši korisnici), koja bez muke oguli sve vrste voća i povrća – za 25 kn.

Dodajte još Power Seal zatvarače – tih nije nikad previše. Iako ih susjeda već koristi razveselit će se svestranih kvačica za vrećice.

Onda je tu još rezač šnitar, nenadomjestivo pomagalo za rezanje kao papir tankih šnita krumpira za čips i kupusa za salatu (te svega drugoga voća i povrća). Razveselit će se ga svaka kućanica jer će njime izuzetno brzo pripremiti i narezak od salame i pršuta.

Ako vaša prijateljica živi zdravo i kupuje domaće mlijeko ili priprema svježe istisnute sokove, onda ju upoznajte s vakuumskim vrčem. Vakuum zaštiti enzime u mlijeku te vitamine u voćnim sokovima. Vrč je izuzetno praktičan poklon za cijelu prijateljičinu obitelj.

Božićno darivanje na poslu

Nikako ne smijete zaboraviti na one s kojima proživite skoro najviše vremena u danu – kolege s posla. Obično se vrlo dobro poznajete, zato im možete pokloniti pomno odabrane poklone – bilo za Božić ili za rođendan. Izdvojeni proizvodi su odlični i za tajnog Djeda Božićnjaka jer nisu skuplji od 100 kn.

Kolega će se razveseliti kvadratne vakuumske posude s razdjelnim posudicama u kojima će si moći nositi gablec na posao – od sendviča i salate do slatkih grickalica ili voća.

Set vakuumskih čepova poklonite suradniku koji cijeni kvalitetno vino. S vakuumskim čepovima će nepropusno zatvoriti butelju i očuvati sve arome te okus vina.

Razveselite kolegu s praktičnim i zabavnim pomagalom za miješanje i pjenjenje. Miješalica pjenjača je primjerena za upotrebu doma, na dopustu i čak na poslu da napravite pjenu od mlijeka ili vrhnja za kavu.

Neka Božićno darivanje ne bude stresno! Povjerite nam svoje ideje.

Dijelite objavu