Zanimljivosti & savjeti

Nemate ideje što pokloniti za Božić?

Božićno darivanje se često pretvori u muku kad nam ponestane ideja što bližnjima i prijateljima postaviti pod božićno drvce. Ove godine vam priskačemo u pomoć s idejama i prijedlozima koje možete kupiti iz udobnog fotelja u bilo koje doba dana. Pogledajte što možete pokloniti za Božić voljenim osobama:

Što kupiti mami?

Započnimo s najvažnijom osobom – mamom. Kad razmišljamo čime bi za Božić najviše razveselili mamu, misli nam najčešće odlutaju u kuhinju jer mama tamo provodi puno vremena. Kvalitetna i inovativna pomagala Status će skratiti pripremu jela, zato će mama moći više vremena proživjeti uz dobru knjigu ili na svježem zraku.

Rezač šnitar i pomagalo za guljenje voća i povrća su dva klasična pomagala koja ne smiju nedostajati u nijednoj kuhinji. A ako želite mamu potaknuti da češće pripremi gulaš, onda joj poklonite rezač luka koji će zahtjevnu pripremu luka skratiti na nekoliko poteza rukom.

Za sve mame koje su već upoznate s vakuumskim pohranjivanjem preporučamo dodatnu vakuumsku posudu kojih nikad nema dosta (sigurno ste i vi već posudili koju i nikad je vratili) te električnu vakuumsku pumpu koja će mami uvelike olakšati vakuumiranje hrane u posude velikih volumena.

Staklene vakuumske posude su san svake kućanice jer može jelo u jednoj posudi ispeći, servirati, vakuumski pohraniti ostatke te ih i podgrijati. To ujedno znači i da je nakon ručka potrebno oprati samo jednu posudu!

Što pokloniti za Božić tati?

Ako želite oca potaknuti da češće roštilja, onda mu poklonite set za mariniranje. Kad se uvjeri kako brzo i učinkovito se meso marinira u vakuumu, roštilj će grijati svaki drugi dan.

Za tate koji guštaju u dobrom vinu svakako nećete pogriješiti sa setom vakuumskih čepova koji zaštite kvalitetu otvorene boce vina.

Čime razveseliti supruga?

Vječita dilema – što pokloniti mužu odnosno partneru da bi i vi imali korist od toga? Šalu na stranu – pravi gurmani će neizmjerno uživati (i vi također) u pripremi pravih sočnih steakova kao iz vrhunskog restorana. Sa Sous Vide kuhalom će i početnici pripremati gurmanska jela. Dakle, jeste spremni prepustiti kuhinju partneru?

Za potpun obrok dodajte još mlinac začinarezač češnjaka koji će s jednostavnim, a učinkovitim djelovanjem oduševiti tehničke muškarce.

Sa setom vakuumskih čepova nikako ne možete pogriješiti. Čepovi za vino sprečavaju oksidaciju otvorenog vina, zato su dobrodošli u svakom kućanstvu.

Poklon za susjede i prijatelje

Vječita dilema – jeftin, ali ujedno koristan poklon? Za vas imamo nekoliko prijedloga koji ne koštaju puno, ali će sigurno usrećiti primatelja.

Razveselite susjedu ili prijateljicu s najboljom gulilicom na svijetu (tako kažu naši korisnici) koja s lakoćom oguli sve vrste voća i povrća – cijena joj je manje od 30 kn.

Dodajte još Power Seal zatvarače – tih nikad nema dosta. Sve organizirane kućanice će razveseliti jedinstveni i svestrani zatvarači za vrećice.

Onda je tu još rezač šnitar – nezamjenjivo pomagalo za rezanje kao papir tankih šnita kupusa za salatu i krumpira za čips. Razveselit će svaku kućanicu jer će s njime na brzinu narezati i suhu salamu te pršut za narezak.

Ako vaša susjeda živi zdravo te kupuje domaće mlijeko ili priprema svježe stisnute sokove, onda ju upoznajte s vakuumskim vrčem, koji zaštiti enzime u mlijeku i vitamine u voćnim sokovima. Vrč je odličan poklon za cijelu susjednu obitelj.

Božićno darivanje na poslu

Nikako ne smijete zaboraviti osoba s kojima provedete najviše vremena dnevno – kolege s posla. Obično ih vrlo dobro poznajete te se zato potrudite pri odabiru božićnih i rođendanskih poklona. Brojni Statusovi proizvodu su savršeni za tajno božićno darivanje jer koštaju manje od 100 kn.

Kolegu će oduševiti kvadratna vakuumska posuda s razdjelnim umecima u koje će moći pohraniti gablec za na posao – od sendviča i salate do slatkog zalogaja i voća.

Set vakuumskih čepova poklonite suradniku koji cijeni dobro vino. Vakuumski čepovi nepropusno zatvore otvorenu bocu vina te očuvaju aromu i okus vina.

Razveselite kolegu s praktičnim i zabavnim pomagalom za tučenje, miješanje i pjenjenje. Miješalica pjenjača je korisna doma, na dopustu i čak na poslu za pjenjenje mlijeka ili tučenje slatkog vrhnja za kavu.

Dijelite objavu