Vakuumski aparat Easyvac EV500

Vakuumski aparat EV500 odličan je odabir za vas ako na prvo mjesto postavljate kvalitetu namirnica i zdravu prehranu kroz cijelu godinu – za svakodnevno pohranjivanje ostataka ručka, kruha, sira i salame te povremeno vakuumiranje većih količina namirnica kao npr. kolinje ili zimnica.

 • Dostava proizvoda u 7 dana.
 • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Jednostavna upotreba
Podtlak -750 mbar

Dodatki proizvodu

Garancija

Do 5 godina garancije na proizvod.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

98 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Želite kvalitetno sačuvati povrće koje uzgojite na vrtu? Ili možda kvalitetne namirnice kupujete na lokalnoj tržnici te želite što duže održati njihovu svježinu?  Ukoliko vas pri pripremi jela za svoju obitelj vodi misao »zdravo, lokalno, sezonsko«, onda je vakumirka Status Easyvac najbolji odabir za vaše kućanstvo.

 

Što sve možete zavakuumirati?

Vakuumiranje nije rješenje samo za suhomesnate proizvode od kolinja. Koristite vakuumsko pohranjivanje za produživanje postojanosti svih namirnica u hladnjaku (sir, salama, ostaci obroka, narezano voće i povrće, očišćena salata) i smočnici (orasi, suho voće, čajevi, kava, brašno, žitarice, …). Time ćete produžiti njihovu svježinu i baciti manje hrane te se ujedno pobrinuti i za zaštitu hranljivih vrijednosti te vitamina.

Kako djeluje vakuum pri pohranjivanju hrane?

Vakuumiranjem odstranite kisik koji je hrana bakterija, zato se propadanje hrane uspori. Ako nema oksidacije, nema ni truljenja, plijesni, užeglosti te gubitka boje i arome. Za vas to znači produženu postojanost kupljenih namirnica i uštedu novca pri kupnji voća i povrća. Postojanost namirnica se u vakuumu produži do četiri puta.

vakuumski aparat Easyvac EV500 - zavakuumirano povrće
Zamrznite domaći usjev ili ekološki uzgojeno povrće s tržnice te imajte zdrave namirnice uvijek na raspolaganju pri pripremi jela za svoje najmilije.

S vakuumiranjem skratite vrijeme za pripremu obroka

Iskoristite prednosti vakuumskog pohranjivanja za pripremu jela unaprijed. Skuhajte veće količine juhe ili umaka te ih zavakuumirajte. Hranljiva jela punog okusa će počekati i tjedan dana u hladnjaku ili više mjeseci u zamrzivaču, a vi ćete svojoj obitelji ponuditi domaći i zdravi obrok čak kad vam za vrat dišu brojne obaveze.

Kako najbolje pohraniti ostanke obilnijih gozbi?

Volite kuhati za svoju obitelj i često se dogodi da nešto hrane ostane nepojedene? Ostatke obilnog ručka ne trebate baciti. Zavakuumirajte ih te si ih priuštite navečer ili sljedeći dan za gablec na poslu. Sigurno će to biti ukusniji i zdraviji izbor nego sendvič iz automata.

Kupujte pametno!

S promišljenim kupovanjem možete puno uštedjeti. Unatoč tome da živite u malom kućanstvu možete iskoristiti ugodniju ponudu većih pakiranja hrane. Kupite XXL pakiranje žitarica, tjestenine, kave ili mesa te ih vakuumsko zapakirajte po manjim porcijama. Rok trajanja namirnica se u vakuumu produži do četiri puta, a vi ćete osim novca uštedjeti i vrijeme za kupovanje hrane.

Zašto odabrati vakuumski aparat Easyvac EV500?

Stroj za vakumiranje Status Easyvac je namijenjen svakodnevnom vakuumiranju manjih količina namirnica – ostaci ručka, grickalice, sir i salama, voće i povrće – ali je dovoljno snažan i za vakuumiranje suhomesnatih proizvoda od kolinja i povrća iz domaćega vrta. Aparat je malen, zato ćete za njega sigurno naći mjesto na svakom kuhinjskom pultu te ga tako imati uvijek pri ruci.

Vakuumski aparat Easyvac EV500: vakuumsko pohranjivanje je jednostavno!

Aparat za vakuumiranje EV500 je jednostavan za upotrebu i primjeren za vakuumiranje svih vrsta namirnica. Ima tri funkcije vakuumiranja, što za vas znači samo pritisak na gumb i posao je gotov.

Automatsko vakuumiranje koristite kad vakuumsko pakirate čvrste namirnice bez tekućine kao što su suhomesnati proizvodi, orašasti plodovi, grah i tvrdi sirevi. Vrećicu s namirnicom namjestite u vakuumski kanal i pritisnite gumb »vakuumiranje vrećice«. Aparat isisava zrak iz vrećice dok se ne stvori podtlak od – 750 mbar i na kraju vrećicu još automatski zavari. Posao je obavljen i namirnice su spremne za skladištenje u podrumu ili zamrzivaču.

Za vakuumiranje vlažnih i mekanih namirnica kao što su svježe meso, maline, gljive, breskve i sl. upotrijebite takozvano ručno vakuumiranje. U tom slučaju pratite isisavanje zraka iz vakuumske vrećice te ga s pritiskom na gumb »Stop« zaustavite kad vidite da se tekućina iz namirnice približava aparatu ili se oblik namirnice deformira. Aparat automatski završi proces s varenjem vrećice. I u tom slučaju posao je obavljen jednostavno i brzo, zahtijeva samo malo vaše pozornosti.

zaključavanje vakuumirke Easyvac EV500 prije vakuumiranja
Pri ručnom vakuumiranju s EV500 je obavezno zaključavanje aparata s pritiskom na poklopac na obje strane.

Rješenje za još jednostavnije rukovanje s vakuumskim aparatom

Da bi vam još dodatno olakšali rukovanje s aparatom za vakuumiranje patentirali smo rješenje za lakše namještanje vrećice u vakuumirku. Obostranu ljepljivu traku Status Stiki možete namjestiti u skoro sve aparate za vakuumsko pohranjivanje. Rezultat je manje problema s gužvanjem vrećice tijekom vakuumiranja i ušteda na dužini vrećica. Status Stiki možete kupiti posebno u našoj internetskoj trgovini.

Kako vakuumsko pohraniti kiseli kupus?

Vakuumski aparat Easyvac EV500 ima i posebnu funkciju »vakuumska posuda« te priključak za vakuumiranje vakuumskih posuda, vakuumskog vrča i univerzalnih vakuumskih poklopaca Status. Ta funkcija je namijenjena vakuumiranju tekućina kao što su juhe, umaci i svježe stisnuti sokovi, kojih nije moguće pohraniti u vakuumske vrećice. Postupak je jednostavan i siguran za aparat: s posebnom cijevkom koja je priložena u početnom setu povežite aparat i posudu te pritisnite gumb »vakuumska posuda«. Aparat će isisati zrak i sadržaj vakuumske posude će biti vakuumsko pohranjen na primjerenom podtlaku. Zavakuumiranu hranu u posudama možete i zamrznuti.

Preventivni spremnik tekućine zaštiti elektroniku aparata od neželjene tekućine. Ako aparat usisa manje količine tekućine, odmah ga isklopite iz struje i ispraznite posudicu na dnu aparata. Kad posudicu i vakuumski kanal očistite i osušite, možete nastaviti s vakuumiranjem. Ako aparat usisa puno tekućine, potreban je servis vakuumirke.

Vodeća misao razvoja modela EasyVac je bila jednostavnost upotrebe.

Funkcija automatskog vakuumiranja za čvrste namirnice i suhomesnate proizvode
 • Aparat aktivirate kad ga uključite u struju.
 • Iz folije u roli najprije napravite vrećicu. Odrežite primjerenu dužinu, namjestite rub na traku za varenje, zatvorite aparat i pritisnite tipku Varenje.
 • Namirnicu umetnite u vrećicu, zatvorite aparat i pritisnite Vakuumiranje vrećice.
Za  osjetljivu hranu i namirnice koje sadrže puno vode (krastavci, kupus, svježe meso i sl.) upotrijebite ručnu funkciju i zaključavanje sa strane
 • Namirnicu umetnite u vrećicu, zaključajte aparat i pritisnite Vakuumiranje vrećice/Start.
 • Kad je isisanog dovoljno zraka, pritisnite istu tipku za Stop.
 • Aparat otključajte i hrana je spremna za zamrzivač.
Vakuumiranje ostalih vakuumskih pomagala (posuda, poklopaca, vrča …) s HomeVacom
 • Nastavak namjestite na vakuumski aparat, a zvonasti dio na ventil vakuumske posude.
 • Pritisnite Vakuumiranje posude.

1

Bogati početni set

U setu je i poseban priključak za vakuumiranje posuda.

2

Folija u roli i 6 vakuumskih vrećica

Uža i šira folija u roli te dva puta po 3 manje i veće vrećice za vakumiranje.

3

Nož za rezanje folije

Za potpuno jednostavno izradu vrećica za vakuumiranje po mjeri.

Mišljenje korisnika

 1. Ivana E.

  Najbolja stvar na svijetu to mora imati svaka kućanica.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Dodatne informacije

Volumen pumpanja

Podtlak

-750 mbar

Vrsta pumpe

Dužina vakuumskog kanala

280 mm

Motor

230 V AC (izmjenični elektromotor)

Boja

bijela

Dužina

340 mm

Kanal za nož

ne

Prostor za foliju u roli

ne

Širina

170 mm

Visina

105 mm

Integriran nož

ne

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i