Vakuumski aparat Familyvac FV500

Aparat za vakuumiranje FV500 pravi je odabir za manje obitelji koje žele na jednostavan način uštedjeti pri kupnji hrane, ali ne prihvaćaju kompromisa oko kvalitete kupljenih namirnica. Vakuumirajte i uštedite te jedite zdravije!

95.56 (720,00 kn)

-
+
Besplatna dostava za narudžbe iznad 66.36 (499,99 kn)
 • Dostava proizvoda u 7 dana.
 • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Jednostavna upotreba
Podtlak -650 mbar

Dodatki proizvodu

Garancija

Do 5 godina garancije na proizvod.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

98 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Mislite da je vakuumiranje prezahtjevno? Isprobajte vakuumski aparat Status Familyvac i garantiramo vam da ćete požaliti što ga niste kupili već prije! Tako jednostavnog recepta za manje bačene hrane još niste isprobali.

Zašto preporučamo vakuumsko pohranjivanje hrane?

Vakuumiranje je jedini prirodni način produživanja postojanosti hrane bez utjecaja na izvorno stanje namirnica. Odstranjivanjem kisika spriječite razvoj bakterija koje uzrokuju propadanje, trulež, gubitak okusa i arome. Vakuumskim pohranjivanjem možete uštedjeti vrijeme i novac na više načina te unatoč tome jesti kvalitetnije namirnice.

Vakuumski aparat FV500 deska za rezanje živil, kruh, zavakuumiran sir in paradižnik
Vakumirka Status FamilyVac je izvrsna za pakiranje namirnica za svakodnevnu upotrebu.

Bacite manje hrane i uštedite do 2200 kn godišnje

Postojanost namirnica se u vakuumu produži za četiri puta! Vakuumirajte namirnice za svakidašnju upotrebu i one koje su namijenjene dugotrajnom pohranjivanju. Narezak će umjesto tri dana biti jestiv čak 8 dana, svježe meso umjesto dva čak šest dana, a sir će u vakuumu biti ukusan do 35 dana. Zavakuumiranim namirnicama se u zamrzivaču postojanost produži do čak tri godine. Detaljnije informacije možete pronaći u tabeli pohranjivanja namirnica u uputama za upotrebu svih Statusovih vakuumirki.

Kupujte svježe namirnice samo jednom tjedno

Meso, voće, salatu i ostalo povrće možete kupiti jednom tjedno te ih pohraniti u vakuumu – u vakuumskim vrećicama ili posudama. Time im produžite svježinu te izbjegnete više puta tjedni odlazak u nabavu hrane. Hranljive vrijednosti i vitamini u vakuumu se sačuvaju, zato su brige oko kvalitete namirnica suvišne.

Kupujte veća, ugodnija pakiranja hrane

Kupujte mudro i uštedite! Kupujte veća, XXL pakiranja hrane, koja su jeftinija te ih vakuumski pohranite u manje paketiće. Ne samo da će iznos na računu biti niži, nego ćete imati zalihu namirnica, zato nećete trebati brinuti o tjednom kupovanju grickalica, tjestenine, kave, riža, žitarica i sl.

Pripremite jela unaprijed

Unatoč tome da ste zaposleni i imate puno obaveza ne trebate pristajati na kompromise kod kvalitete prehrane. Sebi i svojoj obitelji možete priuštiti zdrave i ukusne obroke svaki dan! Pripremite veće količine jela te ih vakuumsko pohranite u hladnjaku ili zamrzivaču. Za tjedan dana jelo odmrznite i po potrebi skuhajte prilog. Okusi i arome se u vakuumu u potpunosti održe.

Ne bacajte ostatke hrane

Ne pohranjujete ostatke jela jer ne volite okus podgrijane hrane? Vakuumsko pohranjivanje značajno usporava oksidaciju, zato se okusi i arome pohranjenih namirnica ne promijene. Zavakuumirajte ostatke ručka i uživajte u njima sljedeći dan (ili nakon tri dana) za užinu na poslu. Odaberite domaći obrok umjesto nezdravih, procesiranih namirnica iz automata.

Zamrznite sezonsko voće i povrće

Iskoristite bogatu ponudu voća i povrća kad su u sezoni i najjeftiniji te ih vakuumsko pohranite i zamrznite. Tako ćete svojim domaćima zagarantirati najviše vitamina i najbolji okus čak i u najhladnijim danima kad svježe, lokalne namirnice nisu dostupne.

Vakuumski aparat Familyvac FV500 za više mjesta u zamrzivaču  

Vakuumsko pakirane namirnice nisu okružene zrakom, zato zauzimaju manje mjesta te ih možete ljepše složiti i tako optimalno iskoristiti prostor u zamrzivaču. Vakuumske vrećice Status su najdeblje na tržištu i garantiraju nepropusnost te sprječavaju užeglost radi zamrzavanja.

najbolje vakumske vrećice
Ako želite zaštititi kvalitetu hrane, onda ju vakuumirajte u Statusove vakuumske vrećice.

Jagode bez okusa luka

Zato jer u vakuumu nema zraka, nema ni miješanja aroma. Aromatične namirnice pohranite u vakuumu i spriječite širenje neugodnih mirisa po hladnjaku i zamrzivaču. Ako volite brati gljive, onda sigurno znate, kakav učinak imaju zamrznuti vrganji na vaš zamrzivač.

Automatske funkcije vakuumiranja za vrlo jednostavno pakiranje svih vrsta namirnica

Upotreba aparata za vakuumiranje i varenje folije FV500 je zaista jednostavna. Najčešće koristimo funkciju takozvanog automatskog vakuumiranja koja je primjerena za neosjetljive namirnice kao što su suhomesnati proizvodi, čvrsto i suho povrće, orašasti plodovi i sl. Za vas to znači da vrećicu samo namjestite u aparat i stisnete tipku »Vakuumiranje vrećica«. Aparat će vrećicu zavakuumirati na podtlak od -650 mbar te nepropusno zavariti.

Vakuumiranje svježeg mesa

Funkcija ručno vakuumiranje koristi se za vakuumiranje namirnica kod kojih postoji mogućnost da bi se tijekom vakuumiranja oštetile ili da bi aparat usisao tekućinu. Primjer takvih namirnica su svježe meso, meko voće i povrće, gljive te pekarski proizvodi. U tom slučaju pritiskom na tipku »Stop« sami zaustavite vakuumiranje kad procijenite da je isisanoga dovoljno zraka. Aparat na kraju vrećicu još i zavari.

Što se dogodi ako vakuumirka usisa tekućinu?

Ukoliko vaš stroj za vakumiranje usisa tekućinu, ne trebate brinuti jer Familyvac ima preventivni spremnik tekućine. Ta je namijenjen skupljanju manjih količina tekućine koje uđu u aparat. Kad se to dogodi, aparat isklopite iz struje te ispraznite i osušite posudicu na dnu aparata. S vakuumiranjem možete odmah nastaviti.

Vakuumski aparat Familyvac FV500: vakuumiranje tekućih namirnica

Sokovi, juhe, umaci i namirnice s puno tekućine nisu primjereni za pohranjivanje u vakuumskim vrećicama. Za njihovo pohranjivanje upotrijebite vakuumske posude, vakuumski vrč ili univerzalne vakuumske poklopce Status i funkciju »Vakuumiranje posuda«. Pritiskom na gumb aparat će isisati zrak i stvoriti primjeran podtlak.

Vakuumski aparat Familyvac FV500: ugrađeni pretinac za foliju

Ugrađeni prostor za foliju služi lakši izradi vrećica za vakuumiranje. Odmjerite potrebnu dužinu, odrežite i zavarite donji rub. Vrećica je spremna za hranu, vi samo odaberite pravu funkciju vakuumiranja i posao je završen.

Jednostavnije namještanje vrećice u vakuumski aparat

Upotrijebite Status Stiki za jednostavnije pravilno namještanje vrećice tijekom vakuumiranja. Stiki je obostrana ljepljiva traka koju nalijepite na rub vakuumirke. Stiki umjesto vas drži vakuumsku vrećicu na pravilnom mjestu. Garantira ravan var bez gužvanja i manju potrošnju folije.

Upotreba FamilyVac-a je jednostavna.

Najčešće koristimo funkciju automatskog vakuumiranja
 • Aparat aktivirate kad ga uključite u struju.
 • Iz folije u roli najprije napravite vrećicu. Odrežite primjerenu dužinu, namjestite rub na traku za varenje, zatvorite aparat i pritisnite tipku Varenje.
 • Namirnicu umetnite u vrećicu, zatvorite aparat i pritisnite Vakuumiranje vrećice.
Ako vakuumirate namirnicu, koja sadrži veću količinu vode (svježe meso, jagode, breskve ) upotrijebite ručnu funkciju vakuumiranja
 • Namirnicu umetnite u vrećicu, zaključajte aparat i pritisnite Vakuumiranje vrećice/Start.
 • Kad je isisanog dovoljno zraka, pritisnite istu tipku za Stop.
 • Aparat otključajte i hrana je spremna za zamrzivač.
Za vakuumiranje Statusovih vakuumskih posuda upotrijebite funkciju “Vakuumiranje posude”
 • Nastavak namjestite na vakuumski aparat, a zvonasti dio na ventil vakuumske posude.
 • Pritisnite Vakuumiranje posude.

1

Početni set FV500

U setu dobijete priključak za vakuumiranje posuda.

2

Vrećice i folija u roli

Uža i šira folija u roli dužine 1500 mm + manje i veće vakuumske vrećice po 3 komada

3

Nož za rezanje

Za jednostavno izradu vrećica iz folije u roli.

Mišljenje korisnika

 1. Simon B.

  Doma imam nekoliko posuda već nekoliko godina i još uvijek odlično stisnu. Koristim i mašinu za vakumirat super stvar za domaću upotrebu…

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Dodatne informacije

Težina 4000 g
Dimenzije 225 × 430 × 135 mm
Volumen pumpanja

Podtlak

-650 mbar

Vrsta pumpe

Motor

12 V DC (jednosmjerni elektromotor)

Dužina vakuumskog kanala

280 mm

Boja

bijela

Dužina

385 mm

Kanal za nož

da

Prostor za foliju u roli

da

Širina

176 mm

Visina

78 mm

Integriran nož

ne

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i