Vakuumski aparat SV2000

Vakuumski aparat SV2000 pravi je odabir za kućanstva u kojima često vakuumirate veće količine namirnica odjednom (kolinje, usjev s vrta) i zato vam treba jaki vakuumator koji posao obavi brzo te ujedno kvalitetno pohrani namirnice. Za meso i ribu, voće i povrće, oraščiće i sir – mogućnosti je bezbroj!

169.22 (1274,99 kn)

-
+
iNajniža cijena u zadnjih 30 dana:  ( kn)
Besplatna dostava za narudžbe iznad 66.36 (499,99 kn)
 • Dostava proizvoda u 7 dana.
 • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Senzor tekućine
Jednostavna upotreba
Dupla pumpa
Podtlak -800 mbar

Dodatki proizvodu

Garancija

2-5 godina garancije na proizvode.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

90 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Vakuumski aparat SV2000 pravi je odabir ako vam treba jak aparat za vakuumiranje koji brzo i kvalitetno pohrani suhomesnate proizvode, usjev s vrta i ostale namirnice za domaću upotrebu. Vakuumirka SV2000 uključuje poboljšane funkcije za jednostavnije vakuumsko pakiranje hrane.

Zašto vakuum?

Namirnice, pohranjene u vakuumu, ostanu svježe duže jer nisu u kontaktu sa zrakom, dio kojeg je i kisik koji hrani bakterije. Vakuumske vrećice su nepropusne i neškodljive za namirnice, zato će pohranjene namirnice održati izvoran okus i arome. Suhomesnati proizvodi neće se isušiti, a voće i povrće će održati vitamine i minerale. Spriječite propadanje hrane i ne odbacite trud koji ste uložili u svoje domaće proizvode!

STATUSOV LONAC IDEJA: Pogledajte, kako je Jernej iz bloga Jernej Kitchen spremio mahune za ukusan čušpajz s mahunama kroz cijelu godinu.

SV2000: vakuumski aparat za zahtjevne

SV2000 ima duplu vakuumsku pumpu s volumenom pumpanja 22 litre na minutu. To znači da ćete namirnice zavakuumirati brzo i jednostavno, a senzor za tekućinu će se pobrinuti za bezbrižno vakuumiranje osjetljivih i mokrih namirnica jer će zaustaviti djelovanje aparata u slučaju neželjenog usrkavanja tekućine.

vakuumski aparat SV200 vakuumiranje svežega mesa
Vakuumski pohranjeno meso je zaštićeno od užeglosti do koje dođe zbog zamrzavanja u tankoj foliji.

Vakuumiranje jednim pritiskom na gumb 

Vakuumator je zasnovan za sasvim jednostavnu upotrebu u svakom kućanstvu. Funkciju vakuumiranja izaberete ovisno o tvrdoći i vlažnosti namirnica. Za vakuumiranje suhomesnatih proizvoda, oraščića, suhog voća te ostalih suhih i tvrdih namirnica izaberite automatsko vakuumiranje. Pritiskom na gumb »Vakuumiranje vrećice« aparat proces vakuumiranja i varenja obavi sam.

PREPORUČAMO! Pri vakuumiranju masnih suhomesnatih proizvoda preporučamo da rubove vrećice najprije zavrnete prema van, položite namirnicu u vrećicu te zatim rubove savijete natrag, tako da mjesto varenja ostane čisto.

Kako zavakuumirati osjetljivu hranu?

Za vakuumsko pohranjivanje vlažnih i osjetljivih namirnica kao što su jagode, maline, svježe meso i sl. upotrijebite funkciju ručnog vakuumiranja. Pritisnite gumb »Start« i kad primijetite da je isisanog dovoljno zraka odnosno kad se tekućina približi aparatu, zaustavite vakuumiranje pritiskom na gumb »Stop«. Aparat na kraju vrećicu i zavari.

PREPORUČAMO! Vlažne i mekane namirnice prije vakuumiranja zamrznite za 1 do 2 sata na pladnju pa ih potom umetnite u vrećice i zavakuumirajte. Tako će u potpunosti sačuvati svoj oblik, a tekućina neće ući u vakuumski kanal tijekom vakuumiranja. Ako prethodno zamrzavanje nije moguće, umetnite papirnat ubrus između namirnice i vrha vrećice. Ubrus će tijekom vakuumiranja upiti suvišnu vlagu i sokove. Pazite jedino da ubrus nije na mjestu varenja.

STATUSOV LONAC IDEJA: Provjerite kako upotrijebiti poluprofesionalni vakuumski aparat SV2000 za punjeno/ rolano  meso. Pogledajte i kako možete vakumirku koristiti za mariniranje mesa i ribe u vrećici.

Vakuumsko pohranjivanje u vakuumskim posudama Status

Stroj za vakuumiranje možete koristiti i za svakodnevno pohranjivanje ostataka ručka te voća i povrća u Statusovim vakuumskim posudama. Posebice preporučamo upotrebu posuda za pohranjivanje tekućina. S posebnim priključkom povežite vakuumator i posudu te odaberite funkciju »Vakuumiranje posuda«. Namirnice ćete u posudama zavakuumirati na primjeren podtlak sa samo jednim pritiskom na gumb.

Prostor za foliju unutar vakuumskog aparata

Na želju dugogodišnjih korisnika Statusovih vakuumirki u SV2000 ugradili smo pretinac za foliju u roli i nož za rezanje folije. Za vas to znači manje briga s traženjem folije i jednostavnije određivanje dužine vrećica.

PREPORUČAMO! Dokupite Status Stiki obostranu samoljepljivu traku te si olakšajte vakuumiranje vrećica. Traku jednostavno nalijepite na rub aparata i držati će vrećicu na mjestu. Za vas to znači šteđenje s vrećicama i folijom te manje problema s gužvanjem vrećica tijekom vakuumiranja.

Senzor protiv pregrijavanja aparata

Vakuumirka SV2000 je namijenjena vakuumiranju većih količina namirnica odjednom. Ukoliko svejedno dođe do eventualnog pregrijavanja, vakuumski aparat će vas upozoriti s kontrolnom lampicom. U tom slučaju aparat postavite u hladniji prostor za približno sat vremena. Nakon kratkog hlađenja će normalno funkcionirati dalje.

Garancija SV2000

Vakuumski aparat SV2000 proizveden je u Sloveniji i za njega jamčimo s dvogodišnjom garancijom.

Za lakše vakuumiranje i bolje iskorištavanje folije, u vakumirku namjestite Status Stiki, kojeg dokupite u internetskoj trgovini.

Prikaz namestitve lepilnega traku Status Stiki. na vakuumskem aparatu SV2000
Namještanje ljepljive trake Status Stiki.

 

 

 

 

 

 

Pohranjivanje suhomesnatih proizvoda i ostalih čvrstih namirnica
 • Odrežite komad folije u roli primjerene dužine prema namirnici, koju želite zavakuumirati.
 • Napunjenu vrećicu položite na radnu površinu ispred aparata te namjestite otvoreni rub vrećice u sredinu vakuumskog kanala.
 • Zatvorite i zaključajte aparat s pritiskom na broj 1 i 2 na poklopcu aparata. Zatim pritisnite tipku Vakuumiranje vrećice. Vrećica će biti automatski zavakuumirana i zavarena.
Prikaz rezanja folije pri srebrno-sivem aparatu za vakuumiranje SV2000 z vgrajenim rezilom.
Odrežite komad folije u roli primjerene dužine – oko 5 duže od namirnice u vrećici.

 

 

 

 

 

 

Vakuumiranje i varenje osjetljivih namirnica s funkcijom ručnog vakuumiranja
 • Napunjenu vrećicu položite na radnu površinu ispred aparata te otvoreni rub namjestite do sredine vakuumskog kanala.
 • Zatvorite i zaključajte aparat s pritiskom na broj 1 i 2 na poklopcu aparata. Zatim pritisnite tipku Vakuumiranje vrećice /Start /Stop.
 • Pažljivo pratite, što se događa s namirnicom i kad ocijenite da je isisanog dovoljno zraka, zaustavite aparat pritiskom na istu tipku Start/Stop.
SV2000 ročno vakuumiranje lososa
Ručno vakuumiranje vlažnih i osjetljivih namirnica.

 

 

 

 

 

Vakuumiranje vakuumskih posuda i univerzalnih poklopaca
 • Osnovna oprema aparata je i cijev s priključkom za vakuumiranje Statusovih vakuumskih posuda i poklopaca. Manji otvor cijevi namjestite na priključak, koji se nalazi u vakuumskom kanalu aparata.
 • Veći otvor cijevi pritisnite oko ventila izabrane vakuumske posude.
 • Aktivirajte gumb Vakuumiranje posuda.
 • Vakuumski aparat je programiran tako da se nakon ostvarenog vakuuma sam isključi.
Srebrno-siv aparat za vakuumiranje SV2000, prikaz vakuumiranja posode s posebno cevko.
Za vakuumiranje bilo kojeg volumena Statusovih vakuumskih posuda upotrijebite funkciju “Vakuumiranje posude”.

 

1

Bogati početni set SV2000

Uključen je i priključak za vakuumiranje posuda.

2

Folije u roli i vakuumske vrećice

Folija u roli 200 x 1500 mm Folija u roli 280 x 1500 mm 3 vrećica 200 x 280 mm 3 vrećice 280 x 360 mm

3

Nož za rezanje folije

Jednostavno rezanje folije pri izradi vrećica za vakuumiranje te za otvaranje vakuumirane hrane.

Mišljenje korisnika

 1. Andreja Z.

  Pozdravljeni, vaš stroj za vakumiranje imamo već par godina i prekrasno djeluje. Zavakumiramo prilično velik broj suhomesnatih proizvoda, također i svježeg mesa za zamrzavanje. Odličan je i za staranje mesa. Meso zavakumiram te ga pohranim u hladnjak, postupak ponovim 2 do 3x i onda meso upotrijebimo. Krasno. Moram pohvaliti i rezač luka, vrlo koristan je i za rezanje povrća.

 2. Gianfranco B.

  Odlični prozvodi! Aparat SV2000 s duplom vakumskom pumpom je stvarno dobar!

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Dodatne informacije

Težina N/A
Dimenzije N/A
Boja

bijela, srebrno-siva

Volumen pumpanja

Dužina vakuumskog kanala

280 mm

Motor

230 V AC (izmjenični elektromotor)

Podtlak

-800 mbar

Vrsta pumpe

Dužina

385 mm

Kanal za nož

da

Prostor za foliju u roli

da

Širina

235 mm

Visina

93 mm

Integriran nož

da

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i