Prvi ocijenite ta proizvod!

Vakuumski aparat Minivac

Vakuumski aparat Minivac je najbolji asistent u kućanstvu svake urbane obitelji. Statusov najmanji aparat za vakuumiranje je idealan za sve, koji ne vakuumirate često, ali svejedno želite kvalitetno pohraniti hranu. Na pultu zauzme manje prostora nego posuda za kruh, pospremiti ga možete čak i u ladicu.

450.00 kn

-
+
Besplatna dostava za narudžbe iznad 500.00 kn
 • Dostava proizvoda u 7 dana.
 • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Maksimalno iskorišten prostor
Drugi proizvođač
Podtlak -550 mbar

Garancija

Do 5 godina garancije na proizvod.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

98 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Tražite vakuumski aparat kojim bi povremeno pohranili manje količine domaćeg povrća koje dobijete od rodbine? Želite kompaktnu vakuumirku koju ćete moći jednostavno pospremiti u ladicu kad je ne koristite? Ili možda želite od vlage zaštititi neprehrambene proizvode i zato vam nisu važne dodatne funkcije kao što je vakuumiranje posuda?
Aparat za vakuumiranje Minivac pravi je odabir u slučaju da ne vakuumirate često, ali svejedno ne pristajete na kompromise pri pohranjivanju namirnica. Važno vam je da aparat za vakuumiranje posao obavi kvalitetno i ne zauzima previše mjesta u kuhinji.

Zašto vakuumirati?

S pohranjivanjem u vakuumskim vrećicama spriječite dostup kisika koji omogućuje oksidaciju te time truljenje, plijesan te gubitak arome i okusa. Vakuumiranje namirnica je najbolji odabir ako želite hranu zaštiti od propadanja, a ne želite mijenjati njezin okus kao kod kiseljenja povrća ili kuhanju pekmeza iz voća. Ne samo da se u vakuumu postojanost namirnica produži do četiri puta, nego se i hranljive vrijednosti održe puno bolje. Za vas to, osim manje bačene hrane, znači i da uživate u kvalitetnijoj hrani s više vitamina.

vakuumiranje sira z vakuumskim aparatom Minivac
Minivac je odličan odabir za gradske obitelji, jedno-člana kućanstva i sve ostale, koji trebaju malen i praktičan vakuumski aparat.

Kako najbolje pohraniti domaće voće i povrće?

Zavakuumirajte domaće trešnje i šljive te se usred zime podsjetite na ljeto sa slasnim voćnim kolačima ili frapejima. Obilje povrća koje je mama uzgojila na svom vrtu na selu pravi je zalogaj vitamina za hladne zimske dane. Iskoristite prednosti vakuuma i kvalitetno pohranite dragocjene domaće namirnice. U Statusovim vakuumskim vrećicama će mamino povrće i tatine salame održati sve svoje hranljive tvari te arome koje će probuditi sjećanja na bezbrižne dane iz djetinjstva koje ste provodili na selu.

Najmanji vakuumski aparat

Vakuumski aparat Minivac je primjeren i za upotrebu na vikendici – kompaktan oblik aparata vam omogućuje da ga uzmete sa sobom, a kad vam ne treba više samo ga pospremite u ladicu gdje će biti na sigurnom do sljedeće pošiljke domaćih dobrota sa sela.

Vakuumski aparat Minivac je primjeren za pohranjivanje svih vrsta namirnica

Aparat za vakuumiranje Minivac ima unatoč mini dizajnu funkcije automatskog i ručnog vakuumiranja kojima možete vakuumsko pohraniti osjetljive i čvrste namirnice.

Automatsko vakuumiranje koristite za vakuumiranje suhih salama, oraščića, graha, mrkve i sl. Vrećicu namjestite u vakuumski kanal, pritisnite gumb »VAC Seal« i aparat će vrećicu automatski zavakuumirati i zavariti. Zavakuumirana hrana je zaštićena od propadanja i gubitka arome te spremna za smočnicu ili zamrzivač.

Minivac od blizu
Minivac odlikuje kompaktan dizajn i jednostavna upotreba.

Pri pohranjivanju mekih i vlažnih namirnica kao što su jagode, svježe meso, gljive i sl. funkcijom ručnog vakuumiranja spriječite oštećenje namirnica i uvlačenje tekućine u aparat. Vrećicu s namirnicom namjestite u vakuumski kanal i pritisnite tipku »VAC Seal«. Pratite postupak vakuumiranja i kad primijetite da tekućina po vrećici puzi prema aparatu, prekinite isisavanje zraka pritiskom »Seal«. Aparat će vrećicu zavariti.

Još jednostavnije vakuumiranje

Upotreba vakuumirke Minivac je pojednostavljena time da nema mehanizma za zaključavanje te je dovoljno već da tijekom vakuumiranja pritisnete na označena mjesta na poklopcu aparata. Za vas to znači jedan korak manje pri vakuumskom pohranjivanju namirnica.

Pritiskanje z rokami na pokrov Status Minivac.
Za svakodnevno vakuumiranje hrane u hladnjaku.

Lakše namještanje vrećice i manji neiskorišteni rub

Upotrijebite obostranu ljepljivu traku Status Stiki da si olakšate namještanje vakuumske vrećice u vakuumski kanal. Vrećica će ostati na mjestu i nećete trebati brinuti da bi se tijekom vakuumiranja zgužvala.

Automatsko vakuumiranje je primjereno za vakuumiranje suhih i čvrstih namirnica, kao što su salame, orasi, tjestenine, mrkva i sl.
 • Namirnicu umetnite u vrećicu. Vrećica mora biti bar 5 cm duža nego prostor, kojeg zauzme namirnica. Budite pažljivi da su unutarnji rubovi folije čisti, suhi i bez ostataka hrane.
 • Otvoreni rub vrećice namjestite u sredinu vakuumskog kanala i provjerite da je vrećica ravna bez bora.
 • Zatvorite poklopac aparata, pritisnite na označena mjesta (PRESS AND HOLD) i tipku VAC Seal. Poklopac držite s obje ruke još nekoliko sekundi.
 • Vrećica će biti automatski zavakuumirana i zavarena. Zahvaljujući snagi sisanja će poklopac ostati zatvoren. Za vrijeme varenja svijetli lampica Seal.
 • Po kraju vakuumiranja počekajte da poklopac popusti ili ga ručno otvorite s pritiskom na gumb za otvaranje pokrova sa strane aparata. Zavareni rub mora biti gladak i čist.
Ručno vakuumiranje za mekane i osjetljive namirnice, kao što su voće, gljive, kruh i pekarski proizvodi.
 • Namirnicu pažljivo umetnite u vrećicu. Preporučamo da pritom preklopite rubove vrećica prema van i time spriječite da se zamažu. Rubovi vrećica neka budu bar 5 cm duži nego prostor, kojeg zauzme hrana jer ćete tako lakše nadzirati pomicanje tekućine.
 • Otvoreni rub vrećice namjestite u sredinu vakuumskog kanala i provjerite da je vrećica ravna bez bora.
 • Zatvorite poklopac aparata, pritisnite na označena mjesta (PRESS AND HOLD) i tipku VAC Seal. Poklopac držite s obje ruke još nekoliko sekundi.
 • Kad ocijenite da je isisanog dovoljno zraka tj. prije nego se namirnice deformiraju ili kad vidite da se tekućina približava aparatu pritisnite tipku Seal da vrećicu zavarite. Za vrijeme varenja svijetli lampica Seal.
 • Provjerite zavareni rub koji mora biti ravan i bez pregiba.
Dve roki na pokrovu Minivaca, vakuumiranje lososa.
Minivac: vakuumiranje osjetljive hrane.

Mišljenje korisnika

Još nema recenzija.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Dodatne informacije

Volumen pumpanja

Motor

12 V DC (jednosmjerni elektromotor)

Dužina vakuumskog kanala

280 mm

Podtlak

-550 mbar

Vrsta pumpe

Boja

bijela

Dužina

395 mm

Širina

81,5 mm

Visina

57 mm

Prostor za foliju u roli

ne

Kanal za nož

ne

Integriran nož

ne

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i