Prvi ocijenite ta proizvod!

Gastro vakuum vino set, 13-dijelni set

Gastro vakuum vino 13-dijelni set je namijenjen profesionalnoj upotrebi u barovima, restoranima, vinotekama te svuda, gdje se dnevno otvori puno boca vina. Vakuumski čepovi za boce se pobrinu da otvorena vina održe svoju kvalitetu duže vremena.

225.00 kn

-
+
Besplatna dostava za narudžbe iznad 500.00 kn
  • Dostava proizvoda u 7 dana.
  • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Materijal bez BPA
Pranje u perilici posuđa
Visokokvalitetni materijali
Gastro

Garancija

Do 5 godina garancije na proizvod.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

98 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Gostioničari i poznavatelji vina znate da je vino primjereno za konzumiranje maksimalno 2 dana nakon otvaranju jer se pritom ispostavljanja zraku započnu neželjeni procesi, koji vinu promijene aromu, okus i boju. Zahtjevni gosti i ljubitelji vina svakako će prepoznati i najmanje odstupanje u kvaliteti, zato je osobito važno da vino kao i ostale namirnice kvalitetno pohranjujete i svojim gostima uvijek ponudite samo najbolje. To je naime jamstvo da čete dobiti vjerne goste koji će postati vaši redoviti posjetitelji.

Kako vakuum djeluje na vino?

U vinu koje je ispostavljeno zraku (i time kisiku) dolazi do neželjenog procesa koji alkohol promijeni u acetaldehid. Za bijela vina to znači promjenu nježne boje u smeđu i miris po suhom voću, a za crvena gubitak živahne boje. S vakuumskim zatvaranjem vina spriječite kontakt s kisikom i usporite proces oksidacije koji dovede do gubitka kvalitete rujne kapljice. Aroma, okus i boja se u vakuumu održe dulje, čak i nekoliko tjedana, ovisno o sorti/ vrsti vina.

Vakuumsko pohranjivanje vina vam omogućuje da u svoju ponudu uključite još više vrhunskih vina te svoje goste očarate bogatom ponudom i vrhunskom kvalitetom.

Prednosti vakuumskog pohranjivanja vina

Za gostioničare, vlasnike restorana i ostale ponuđače vrhunskih vina upotreba vakuumskih čepova znači uštedu zbog manje pokvarenog vina i garancija da čete gostima uvijek ponuditi čašu vina vrhunske kvalitete, iako ste bocu otvorili dan ili dva prije.

U isto vrijeme to znači da možete u ponudu uvesti više sorta vina jer vam vakumsko pohranjivanje omogućuje da i na pola prazne boce sačuvate do sljedeće narudžbe.

Vakumski čepovi hermetički zatvore bocu, zato možete i već otvorenu butelju pohraniti ležeći u vinskom regalu ili hladnjaku bez da bi brinuli o mogućem curenju vina.

Vrsta steklenic, zaprtih z vakuumskimi zamaški.
Svojim gostima ćete uvijek ponuditi vrhunsko vino unatoč tome da ste butelju otvorili par dana prije. Slika je simbolična – gastro čepovi su sivo-bijele boje.

Jednostavna upotreba vakuumskih vino čepova

Sve što vam treba za produživanje postojanosti vina je uključeno u 13-dijelni set: 12 vakuumskih čepova i ručna vakuumska pumpa. Upotreba vakuumskih čepova je sasvim jednostavna i brza te primjerena za crvena, bijela i rose vina.

U bocu nakon otvaranja i točenja što prije namjestite čep i ispumpate zrak s priloženom vakuumskom pumpicom – dovoljno je već 3 – 6 poteza ovisno o količini preostalog vina u boci. Koristiti možete i električnu vakuumsku pumpu BVP100 koja bocu zavakuumira jednim pritiskom na gumb. Nekoliko pažljiviji budite kod odstranjivanja te pumpe nakon vakuumiranja – odmaknite ju na stranu da ne bi iščupali čep iz boce.

Čepovi za vino su primjereni za upotrebu u hladnjaku i za pranje u perilici suđa.

Vakuumske čepove možete koristiti i za pohranjivanje prirodnih sokova; ne preporučamo vakuumiranja gaziranih pića i pjenušaca.

Materijali

Čepovi su izrađeni od postojanih i po zdravlju neškodljivih materijala. Bijeli dio je od ABS plastike, a sivi od silikona.

Vakuumska pumpa je od ABS plastike, a brtva silikonska.

Čišćenje i održavanje

Kvalitetni materijali omogućuju jednostavno i učinkovito čišćenje – silikon ne preuzima boje i arome iz pohranjene tekućine. Vakuumske čepove operite ručno ili u perilici suđa. Ne koristite agresivnih sredstava za čišćenje da ne oštetite brtve.

Vakuumska pumpa ne zahtijeva posebnog čišćenja. Ako se zamaže, obrišite ju vlažnom krpom.

Gastro vakuumski čepovi su razvijeni i proizvedeni u Sloveniji, njihovu kvalitetu jamči 3-godišnje jamstvo.  

  • Čep namjestite u otvor boce i na njega namjestite vakuumsku pumpu.
Vstavljanje vakuumskega zamaška v steklenico vina
Vakumski čep dobro namjestite u grlo boce.

 

 

 

 

 

 

  • S nekoliko poteza pumpe isisajte zrak. Proces je gotov i boca je vakuumski zatvorena.
Prikaz vakuumiranja steklenice vina z ročno vakuumsko črpalko in vakuumskim zamaškom.
Za vakuumiranje možete koristiti i električnu pumpu BVP100.

 

 

 

 

 

 

  • Za otvaranje pritisnite ventil vakuumskog čepa na stranu i odstranite čep iz boce.
prikaz odmikanja vakuumskega ventila na vakuumskem zamašku za vino
Pri popuštanju ventila ćete čuti dašak zraka.

 

13-dijelni gastro vakuum vino set

U setu dobijete 12 vakuumskih čepova u sivo-bijeloj kombinaciji i ručnu vakuumsku pumpu.

Mišljenje korisnika

Još nema recenzija.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Dodatne informacije

Boja

bijelo-siva

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i