Prvi ocijenite ta proizvod!

Vakuumski čepovi za vino, 3-dijelni set

Vakuumski čepovi stvore vakuum u bilo kojoj boci s uskim grlom i produže postojanost pohranjenog napitka (vina, soka, ulja ili octa). S vakuumiranjem usporite oksidaciju koja utječe na aromu, okus i boju pohranjene tekućine. I sommelijeri savjetuju upotrebu vakuumskih čepova za pohranjivanje vina.

9.16 (69,02 kn)

-
+
Besplatna dostava za narudžbe iznad 66.36 (499,99 kn)
  • Dostava proizvoda u 7 dana.
  • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Materijal bez BPA
Pranje u perilici posuđa
Odličan poslovni poklon
Visokokvalitetni materijali
Ponovno upotrebljivo

Garancija

2-5 godina garancije na proizvode.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

90 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Uz ručak volite popiti čašu vrhunskog vina i tražite način, kako najbolje pohraniti otvorenu bocu da bi mogli duže uživati u punom okusu i aromi? S vakuumskim zatvaranjem ćete potpuno očuvati okus i aromu vina.

Kako i zašto vino oksidira?

Vino je u bačvi od oksidacije zaštićeno sa sumporovim dioksidom i uljem. Nakon flaširanja je minimalno ispostavljeno kisiku i ovisno o vrsti, proizvodnji i drugim čimbenicima ima različite rokove trajanja. Neka vina staranjem u boci napreduju u još kvalitetnija, a druga oksidiraju te se pokvare. Svim vinima se nakon otvaranja boce znatno skrati rok trajanja jer su kisiku ispostavljena u tolikoj mjeri da kisik negativno utječe na njihov okus, aromu i boju. To se dogodi zbog reakcije koja alkohol promijeni u acetaldehid. Kod bijelih vina se to pokaže promjenom boje u smeđkastu (po domače kažemo da ima visoku boju) i mirisom po suhom voću, a kod crvenih gubitkom živahne i sjajne boje.

vakuumski čepovi za vino upotreba
Vakuumski zatvoreno vino održi svoju kvalitetu više dana, zato možete gostima bez brige natočiti čašu vina iz već otvorene boce.

Poznavatelji vina preporučaju vakuumsko zatvaranje otvorenih boca

Da bi održali prvobitan okus i aromu vina, morate po otvaranju boce što bolje ograničiti pristup kisiku. Sommelijeri preporučaju upotrebu vakuumskih čepova i za to namijenjene vakuumske pumpice, s kojom iz boce ispumpate kisik i kreirate vakuum. Postupak je jednak kao kod pohranjivanja namirnica u vakuumskim posudama i vrećicama.

Vakuumski čepovi za vino na jednostavan način sprečavaju oksidaciju vina

Upotreba čepova za pohranjivanje vina je sasvim jednostavna. Trebate vakuumski čep za flašu i vakuumsku pumpu. Status ima u ponudi set vakuumskih čepova u tri boje, koje možete vakuumirati s ručnom ili električnom vakuumskom pumpom. Zatvarač umetnite u otvor flaše i isisajte zrak (te ujedno kisik) dok ne osjetite blagi otpor. Vino je sad zaštićeno od oksidacije, zato će održati svu svoju kvalitetu.

Prednosti vakuumskog zatvaranja otvorene butelje vina

Pohranjivanje vina s vakuumom vam omogućuje da u kvalitetnoj butelji uživate u svom ritmu jer bocu ne trebate isprazniti u tri dana. Priuštite si čašu rujne kapljice svaki dan uz ručak ili večeru bez da bi pristajali na kompromise kod njegove kvalitete. Vakuumski zatvoreno vino će održati svoju plemenitost i više nego tjedan dana, ovisno o sorti.

Vakuumske zatvarače upotrijebite za pohranjivanje svih tekućina kod kojih želite održati prvobitan okus i aromu

Statusovi vakuumski čepovi za boce su primjereni i za vakuumsko pohranjivanje:

  • octa,
  • ulja i
  • soka.

Ne preporučamo vakuumiranje gaziranih pića i pjenušaca.

Vakuumski čepovi za vino: čišćenje

Posebno održavanje čepova za vakuumiranje vina nije potrebno jer pri pravilnoj upotrebi nisu u kontaktu s pohranjenom tekućinom te su silikonski i ne preuzimaju aroma i boja iz pohranjenih tekućina. Ako se zatvarač zamaže, operite ga s uobičajenim sredstvom za ručno pranje posuđa ili u perilici suđa. Ne koristite grube spužvice i jaka sredstva za čišćenje da ne oštetite brtve.

Vakuumski čepovi za vino: materijali

Statusovi vakuumski čepovi su izrađeni od ABS plastike i silikona. Oba materijala su neškodljiva za namirnice i sasvim sigurna za kontakt s hranom i tekućinom.

Proizvedeno u Sloveniji

Vakuumski čepovi su razvijeni i izrađeni u Sloveniji. Njihova kvaliteta je zajamčena i s 3-godišnjom garancijom.

  • Vakuumski čep sa silikonskom brtvom umetnite u grlo boce.
  • Na ventil postavite vakuumsku pumpu (ručnu ili električnu).
  • Ispumpajte zrak iz boce i vaše piće je vakuumsko pohranjeno.
  • Za otvaranje pritisnite ventil na stranu da čujete šum zraka. Odstranite čep.

Ne preporučamo vakuumiranje gaziranih pića ili pjenušca.

Mišljenje korisnika

Još nema recenzija.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i