Prvi ocijenite ta proizvod!

Uža folija u roli za vakuumiranje, 200 x 3000 mm, 4 kom

Uža folija za vakuumiranje u roli najbolji je odabir za pohranjivanje manjih komada mesa i sira te narezanog voća i povrća. Upotrijebite najkvalitetniju foliju za vakuumiranje i spriječite užeglost radi oksidacije masnoća. Folija u roli vam omogućuje da izradite vrećicu po mjeri svake namirnice.

8.45 (63,67 kn)

-
+
iNajniža cijena u zadnjih 30 dana: 8.50 € (64.04 kn)
Besplatna dostava za narudžbe iznad 66.36 (499,99 kn)
 • Dostava proizvoda u 7 dana.
 • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Pohranjivanje u zamrzivaču
Materijal bez BPA
Pranje u perilici posuđa
Visokokvalitetni materijali
Ponovno upotrebljivo
Dugoročno pohranjivanje hrane
Primjerene za Sous Vide kuhanje
Primjerene za upotrebu na svim vak. aparatima

Garancija

2-5 godina garancije na proizvode.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

90 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Imate svoj vrt i uzgojite domače voće i povrće, koje želite kvalitetno pohraniti za zimu? Vakuumiranje je najkvalitetniji način pohranjivanja namirnica za zamrzavanje. Pazite samo pri odabiru vrećica za vakuumiranje, koje moraju biti kvalitetne da zaštite namirnice. Folija za vakuumiranje Status garantira optimalan proces vakuumiranja sa svim kvalitetnim vakuumskim aparatima.

Priprema zimnice

Uža folija u roli je primjerena za pohranjivanje:

 • manjih namirnica u komadu kao što su sir i meso,
 • narezanih tikvica, mrkve, cvjetače i brokule,
 • gljiva te
 • bobičastog voća i ostalih namirnica primjerene veličine.
folija za vakuumiranje: priprema povrća za zimnicu
Iz folije u roli izradite vakuumske vrećice po mjeri.

Prednosti vakuumskog pohranjivanja

Vakuumsko pohranjivanje produži postojanost namirnica za do četiri puta jer zbog odstranjivanja kisika bakterije nemaju pravih uvjeta za opstanak. Vakuumiranjem znatno smanjite oksidaciju, koja uzrokuje razvoj plijesni, kvarenje namirnica, promjenu okusa, izgleda i mirisa. Za vas to znači da zavakuumirane (i zamrznute) namirnice potpuno sačuvaju svoj prvobitan okus i vitamine.

Koje vrećice za vakuumiranje odabrati?

Na trgu je širok nabor vrećica za vakuumiranje različite kvalitete. Kriteriji, koji su pokazatelji kvalitete folije za vakuumiranje su:

 • debljina vrećice,
 • sastav materijala i
 • rebrasti profil.

Kvalitetne vrećice su debele bar 100 µm. Debljinu vrećica pojedinačnog proizvođača možete provjerite na deklaraciji, a svakako preporučujemo da ih i sami izmjerite s kljunastim mjerilom.

Debljina je važna zbog nepropusnosti vrećice i kvalitetnog varenje. Ako je folija pretanka i sadrži premalo poliamida, onda propušta kisik i namirnice se pokvare. Doći će i do užeglosti zbog oksidacije masnoća i mogućih poderotina zbog trljanja uz druge namirnice u zamrzivaču. Ako je vreća tanka, to znači i da sadrži premalo polietilena, koji služi kvalitetnom varenju. Za vas to znači da će se tijekom varenja rastopiti i djelno slijepiti, zato vakumirka neće moći isisati dovoljno zraka i postići vakuum.

Status vrećice za vakumiranje
Statusove vrećice su među najkvalitetnijima na tržištu. Njihova debljina, kombinacija materijala i rebrasti sloj jamče vakuumiranje bez poteškoća – čak i kad vakuumirate 50 uzastopnih vrećica.

Debljina Statusovih vrećica za vakuumiranje

Statusova folija je najdeblja folija za vakuumiranje u ponudi na tržištu. Glatki sloj ima 100 µm, a rebrasti 120 µm. Vreće za vakuumiranje Status garantiraju nepropusnost i kvalitetno varenje. Za detaljnije obrazloženje sastava i materijala pogledajte skicu.

Pohranjivanje u vakuumskim vrećicama Status zaštiti namirnice od vanjskih utjecaja jer profesionalna debljina vrećica djeluje kao pregrada, koja sprečava užeglost i onemogućuje utjecaj drugih mirisa na pohranjenu namirnicu.

Materijali

Sastav materijala je važan i zbog kontakta s hranom. Materijali, korišteni za izradu folije, moraju imati certifikate, koji dokazuju da su vrećice primjerene za pohranjivanje namirnica te za zamrzavanje i sous vide kuhanje. Važno je da vrećice ne utječu na miris i okus pohranjene hrane. Za vas bi to značilo da bi namirnice mogle imati neugodan okus po plastici.

Sastav Statusove folije za vakuumiranje

Statusove vrećice za vakuumiranje su proizvedene iz poliamida i polietilena. Poliamid je nepropustan za kisik i nalazi se na vanjskom sloju folije. Polietilen je sastojak, koji garantira dobro varenje. Statusove vrećice imaju najdeblji sloj poliamida (20 µm) na tržištu, zato su zasigurno najbolji odabir ako želite domaće povrće, meso i suhomesnate dobrote kvalitetno pohraniti.

Zašto je kvalitetna folija za vakuumiranje rebrasta?

Rebrasti profil ima posebnu funkciju. Oblik profila služi lakšem i učinkovitijem isisavanju zraka iz vrećice tijekom vakuumiranja.

Statusova folija ima poseban, zaštićen oblik rebraste folije

Rebrasti profil Statusovih vrećica je visok 0,2 mm i garantira jednaku kvalitetu vakuumiranja u prvom i pedesetom ciklusu vakuumiranja.

Kako zapravo uštedite kupnjom kvalitetnih vrećica?

Vakuumska folija Status je primjerena za višekratnu upotrebu. Vreće možete oprati u perilici suđa te ih koristiti sve dok su primjerene dužine za vakuumiranje s vakuumskim aparatom. Za vas to znači priličnu uštedu zbog pametne izrabe vrećica za vakuumiranje, na koje pranje i višekratno vakuumiranje nemaju utjecaja zahvaljujući kvalitetnom sastavu folije.

Kvaliteta, dokazana s certifikatima

Statusova folija za vakuumiranje je proizvedena u Sloveniji i ima sve potrebne certifikate, koji dokazuju da je sigurna za pohranjivanje namirnica te da ne utječe na njihov miris i okus. Vakuumske vreće Status su primjerene i za zamrzavanje te sous vide kuhanje.

Izradite vrećice po mjeri

Folija u roli je najbolji odabir kad vakuumirate namirnice različitih veličina ili kad spremate pakiranja povrća i mesa za različita jela. Dužinu vrećice možete potpuno prilagoditi namirnici, koju želite vakuumsko pohraniti.

Uža folija u roli je primjerena za pohranjivanje:

 • manjih komada sira i mesa,
 • narezanih odrezaka,
 • narezanog povrća, graška, graha,
 • bobičastog voća,
 • suhog voća i drugih namirnica primjerene veličine.

Status Stiki

Za lakše vakuumiranje i vakuumiranje više vrećica za salame odjednom preporučamo namještanje obostrano ljepljive trake Status Stiki. Stiki nalijepite na rub vakuumirke i umjesto vas će držati vrećicu s namirnicom na pravom mjestu. Vaše ruke će biti slobodne, a vrećica će biti kvalitetno zavarena bez gužvanja.

Mišljenje korisnika

Još nema recenzija.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Dodatne informacije

Težina 545 g
Dimenzije 150 × 210 × 45 mm

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i