Pohranjivanje u vakuumu

Koja vakumirka je prava za vas?
Provjerite

Pohranjivanje sa strujom

Vakuumiranjem produžite postojanost hrane i zaštitite njezinu kvalitetu. Pametnim pohranjivanjem hrane ćete baciti manje hrane i uštedjeti do 2200 kn godišnje. Izaberite vakuumski aparat, koji najbolje odgovara vašim potrebama i upoznajte brojne prednosti vakuuma.

Pročitajte više

Istraživanje Europske komisije iz 2016. Pokazalo je da prosječni Europljanin baci do 92 kg hrane godišnje. To iznosi čak 2400 kn godišnje. Želite uštedjeti vrijeme i novac pri kupnji hrane, pridonijeti k očuvanju okoliša i jesti više svježeg voća i povrća ali ne pristajete na kompromise pri okusu? Onda vakuumirajte!

Što je vakuumsko pohranjivanje hrane?

S vakuumiranjem odstranite zrak (kisik), koji je glavna hrana bakterija, koje prouzrokuju propadanje hrane. Vakuumskim pohranjivanjem usporite ili čak spriječite užeglost i plijesan te gubitak arome i vitamina. Vakuumiranje produžuje postojanost i  svježinu namirnica na prirodan način, bez aditiva, konzervansa ili bilo kojih drugih (štetnih) dodataka.

vakumiranje mesa

Vakuumiranje u kućanstvu

Vakuum je prazan prostor bez zraka koji možete kreirati u vakuumskim posudama ili vakuumskim vrećicama s vakuumskim aparatom ili ručnom vakuumskom pumpom. Zavakuumirati možete skoro cijeli sadržaj hladnjaka i zamrzivača te se time pobrinuti da hrana neće propadati.

Koji stroj za vakuumiranje je najbolji?

Za dugotrajno pohranjivanje izaberite vakuumski aparat, koji najbolje odgovara vašim potrebama. Od velike pomoći će vam biti naš pomoćnik za odabir vakuumirke. Pomno odaberite i vakuumske vrećice – pazite na debljinu i sastav materijala. Živež, zavakuumirana u Statusovim vrećama za vakuumiranje, će i nakon pola godine ili više biti istoga okusa i izgleda kao na dan pohranjivanja.

Pohranjivanje tikvica?

Zimi sanjate o slatkim trešnjama kojih je ljeti bio pun vrt? I tikvice, mrkva te mahune … Iskoristite ljetne darove prirode te ih zavakuumirajte i zamrznite, a onda se usred zime podsjetite na ljeto sa slasnim voćnim kolačima i povrtnim juhama, punim vitamina.

Vakuumsko pakiranje namirnica za više mjesta u zamrzivaču

I vaš zamrzivač će biti bolje organiziran. Zavakuumirane namirnice zauzimaju manje prostora i lako ćete ih složiti jednu na drugu. Pohranjene su u prozirnim vrećicama, tako da ćete brzo naći što tražite i nećete držati škrinju otvorenu po nepotrebnom.

Bez neugodnih mirisa u zamrzivaču

A kako se riješiti neugodnih mirisa, koji se šire po zamrzivaču i hladnjaku? Vakuumska vrećica je kao zid za mirise. Arome zavakuumiranih namirnica ostanu u vrećici, zato vaša škrinja neće mirisati po gljivama. I hrana u vakuumskim vrećicama neće preuzeti arome drugih namirnica iz zamrzivača.

Što s ostacima ručka?

Za kratkotrajno pohranjivanje namirnica preporučamo vakuumsko pohranjivanje u vakuumskim posudama i vrču ili s univerzalnim vakuumskim poklopcima Status. Ostaci nedjeljnog ručka će biti odličan gablec i u utorak ako ćete ih zavakuumirati u Statusove vakuumske posude. Vakuumska pomagala su proizvedena iz kvalitetnih, po namirnice neškodljivih materijala bez BPA, koji ne preuzimaju boja i aroma iz pohranjenih namirnica. Vakuumirati ih možete ručnim pumpama ili s posebnim priključkom na aparatima za vakuumiranje.

Vakuumskim pohranjivanjem uštedite vrijeme i novac

Uz to da s vakuumiranjem uštedite zbog manje pokvarene i bačene hrane još i potrošite manje vremena i novaca za kupnju hrane. Naime, vakuumiranje vam omogućuje da hranu kupite kad je u sezoni i na sniženju te ju vakuumsko pohranite za kasnije. I usred zime ćete moći uživati u ljetnom bogatstvu vitamina. Uštedite i tako da kupite veća, ugodnija pakiranja namirnica te ih vakuumsko zapakirate po manjim porcijama i pohranite za kasnije.

Zdrava prehrana i vakuumiranje?

Željeli biste se prehranjivati zdravije i pojesti više svježeg voća i povrća? Vakuumsko pohranjivanje sprečava oksidaciju hrane, što znači da se vitamini i minerali bolje sačuvaju. Pripremite miješanu salatu ili voće u vakuumskoj posudi Status te uživajte u zdravom zalogaju na poslu, u školi ili na izletu. To će biti užina bez oksidiranih smeđih jabuka i uvele zelene salate, iako ste ih narezali večer prije.

Kuhanje u vakuumu (Sous Vide)

Bit Sous Vide kuhanja je u tome da se hrana kuha u vlastitom soku i s precizno određenom količinom začina. Svi vitamini i minerali ostanu u hrani i naglase njezin prirodan okus. Hrana je zdravija, mekanija i ukusnija. Kuhanje u vakuumskim vrećicama je i pametno rješenje za alergičare jer su namirnice nepropusno pohranjene i ne mogu doći u dodir s neželjenim alergenima. Pažljivo odaberite kvalitetne vakuumske vrećice, koje će biti dovoljno debele za kuhanje i od materijala, primjerenih za pohranjivanje hrane.

Sakrijte opis

Pohranjivanje bez struje

Pohranite hranu s vakuumskim pomagalima Status, koja jamče produženu svježinu namirnica i uređenu kuhinju. Koristiti ih možete i na putu jer za vakuumsko pohranjivanje trebate samo ručnu vakuumsku pumpicu. Pomagala od visoko kvalitetnih materijala su neškodljiva za namirnice i jamče dugogodišnju upotrebu.

Pročitajte više

Većina pri spomenu vakuumskog pohranjivanja pomisli na vakuumiranje mesa i suhih salama za kolinje ali vakuum je primjeren i za mnogo više nego samo dugotrajno pohranjivanje suhomesnatih proizvoda i zamrzavanje mesa. Iskoristite prednosti vakuuma u svakidašnjici – pri pohranjivanju većih količina kupovnih namirnica ili ostataka ručka, za produživanje roka trajanja vina i za sprečavanje širenja neugodnih mirisa po hladnjaku.

Vakuumiranjem uštedim?

Status ima rješenje za skoro cijeli sadržaj vašeg hladnjaka. Od kiselih krastavca, sira i salame, neispijenog vina i soka do umaka i salate, koji su ostali od ručka. Vakuumska pomagala će se pobrinuti da nećete baciti pola staklenke kisele paprike, a otvorena boca vina će i nakon tjedna ili više biti jednako kvalitetna kao na dan kad ste ju otvorili.

Hranljive vrijednosti se u vakuumu puno bolje sačuvaju jer ne dolazi do oksidacije i razvoja bakterija. Ne samo da hrana sadrži više vitamina i minerala, nego se i rok trajanja jela produži do 4 puta. Manje pokvarenih namirnica znači manje bačene hrane. Korištenjem vakuumskih pomagala ćete osjetno smanjiti propadanje hrane i uštedjeti do 2400 kn godišnje.

Vakuumsko pohranjivanje je jednostavno

Za vakuumiranje u kućanstvu trebate samo vakuumsku pumpu i primjeren poklopac s ventilom. S nekoliko poteza s pumpom odstranite kisik, kojeg bakterije nužno trebaju za razvoj. Time spriječite propadanje hrane i pića, produžite njihov rok trajanja i kvalitetu.

Kamo s ostacima hrane?

Dogodi vam se da imate po većem obiteljskom ručku ili slavlju pun hladnjak ostataka pomno pripremljenih jela, otvorenih namirnica i pića? Sa Statusovim vakuumskim pomagalima ih jednostavno i sigurno pohranite za dan, dva ili tri.

 

Pobrinite se za hranu u svom hladnjaku i spriječite njezino propadanje. Pohranjujte u vakuumu te uštedite vrijeme i novac. Upotrijebite vakuumske posude Status i za pakiranje užina za u školu ili posao.

Kako pohraniti različite namirnice u hladnjaku?

Ostatke jela pohranite u plastične ili staklene vakuumske posude. Odabrati možete različite dimenzije, volumene i boje. Upotrijebite još i cjedila te pregrade da međusobno odvojite različite namirnice – mokre i suhe. Ili pripremite gablec za na posao, koji će biti zdraviji nego sendvič iz automata. V jednu posudu možete zapakirati ostatke ručka i salatu ili sendvič i jabuku.

S univerzalnim vakuumskim poklopcem jela možete pohraniti jednostavno u loncu, u kojem su se kuhala. Bez pretakanja i traženja posudica primjerene veličine. S vakuumiranjem ćete spriječiti i širenje te miješanje raznih mirisa po hladnjaku. Breskve s aromo luka – bljak!

Ostatke konzerviranog povrća i kompota u staklenkama na navoj možete zavakuumirati čak u originalnoj ambalaži s univerzalnim vakuumskim čepovima Universal Vacuum Pin. S priloženim uloškom probušite poklopac, umetnite t. i. pin i zavakuumirajte s ručnom vakuumskom pumpom. Postupak vakuumiranja ponavljajte dok ne pojedete cijelog sadržaja.

Kako sačuvati vino?

Čak i nakon najbolje zabave ostane koja poluprazna boca vina ili soka. S vakuumskim čepovima ju sačuvajte do sljedećeg tjedna kad se malo slegnu dojmovi sa zabave. Pohranjenim tekućinama ćete produžiti rok trajanja i sačuvati kvalitetu jer vakuum sprječava oksidaciju i razvoj plijesni.

Napravite svoju vakuumsku posudu

Kolekcija proizvoda Status Kliki je još posebno priručna i jednostavna za upotrebu. Koristiti ih možete i na putu ili vikendici jer su mali i svestrani.  Vakuum možete kreirati u svakoj nepropusnoj vrećici (Status Kliki Fresh Click), polipropilenskoj plastični posudi i staklenki s alu poklopcem (Status Kliki Universal Pin).

Vakuumsko pohranjivanje je pravi odabir za svako kućanstvo!

Bez obzira živite li u jednočlanom kućanstvu ili u većoj obitelji, Statusova vakuumska pomagala su primjerena za sve, koji želite bacati manje hrane i jesti bolju, ukusniju hranu. Vakuumsko pohranjivanje produži rok trajanja namirnica te sačuva vitamine i arome. Sve to na prirodan način s jednostavnim odstranjivanjem kisika. Pobrinite se za zdravu prehranu svojih najmilijih. Vakuumiranje je primjereno za sve namirnice u hladnjaku. U Statusu imamo rješenje za skoro svaku ambalažu: staklenke na navoj, boce, plastične posude i vrećice. A ostale namirnice jednostavno premjestite u vakuumsku posudu primjerene dimenzije. Statusova vakuumska pomagala su jednostavna za upotrebu i za učinkovito djelovanje ne trebaju niti struje. Uzmite ih sa sobom na godišnji odmor i vikendicu – neće zauzeti puno mjesta, a vi ćete biti zahvalni za ušteđen novac i trud.

Sakrijte opis

Pomoć i korisni linkovi

Korisni linkovi
Telefonski broj047 421 246