Prvi ocijenite ta proizvod!

Status Sous Vide SVC100 kuhalo za sporo kuhanje

Status Sous Vide SVC100 kuhalo za sporo kuhanje za ručke kao iz prestižnog restorana. Priuštite svojoj obitelji i prijateljima vrhunska jela s manje potrošenog vremena u kuhinji. Pripremite sočne odreske i ukusno povrće koje se kuha u vlastitom soku. (fotografije su simbolične)

125.00 (941,81 kn)

-
+
iNajniža cijena u zadnjih 30 dana: 125 € (941.81 kn)
Besplatna dostava za narudžbe iznad 66.36 (499,99 kn)
 • Dostava proizvoda u 7 dana.
 • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Tiho djelovanje
Drugi proizvođač
Jednostavna upotreba

Dodatki proizvodu

Garancija

2-5 godina garancije na proizvode.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

90 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Uživate u gurmanskih jelima, ali tako savršenog odreska kao u vrhunskom restoranu nikako ne umijete pripremiti? Isprobajte modernu tehniku kuhanja u vakuumu, koja više nije skriveni adut vrhunskih chefova, nego ju možete koristiti i u svojoj kuhinji. Sous Vide kuhanje jamči odlične rezultate s manje truda.

Sous Vide? Što to uopće znači?

Izraz »Sous Vide« doslovno znači pod vakuumom odnosno u vakuumu. Riječ je o tehnici kuhanja kod koje vakuumski zapakiranu namirnicu kuhamo na precizno odabranoj temperaturi i vremenu. Temperatura je prilično niža od vrelišta, zato kuhanje traje više sati. Sa sporim kuhanjem postignete mekoću i razvijete nivo okusa, kojeg s tradicionalnim pečenjem ne možete stvoriti.

Kako djeluje sporo kuhalo?

Sous Vide kuhalo funkcionira kao cirkulator topline odnosno vruče vode u loncu. Temperaturu vode održava na precizno odabranom stupnju više sati, zato je hrana kuhana ravnomjerno na rubovima i u sredini. Ne trebate više brinuti da bi se namirnice skuhale previše ili neravnomjerno. U pećnici ili na štednjaku dolazi do većih fluktuacija temperature (čak i do 20°C), zato s klasičnim kuhanjem ne možete postići uvijek istih rezultata iako koristite jednaka pomagala, tehnike i temperature kuhanja. Jeste znali da je između «srednje« i »dobro pečenog« odreska samo 7°C razlike?

Zašto kuhati u vakuumu?

Pri tradicionalnom kuhanju morate biti uvijek prisutni i provjeravati temperaturu i razinu kuhanosti. Sous Vide kuhanje je puno opuštenije. Unaprijed postavite temperaturu i vrijeme kuhanja ovisno o namirnici te ostavite preciznom kuhalu da obavi svoj posao.

Kuhalnik za počasno kuhanje Status Sous Vide SVC100 pripet na lonec in lesena deska za rezanje z zelenjavo ob strani.
Dočarajte vrhunske okuse Michelinovih restorana u domaćoj kuhinji.

S malo začina do vrhunskih okusa

Namirnice se kuhaju u vlastitom soku, zato su i bez dodavanja pretjeranih začina odličnog okusa i iznenađujuće mekana. Svi vitamini i minerali ostanu u hrani te se ne izgube u vodi ili ulju kao kod klasične pripreme – flavonoidi i karotenoidi ostanu u povrću, a osjetljive masnoće u mesu i ribama ne oksidiraju.

Provedite manje vremena u kuhinji

Zahvaljujući sporom kuhanju u vakuumu ostane vam više vremena za pripremu drugih jela ili za uživanje van kuhinje. Dovoljno je da samo namjestite kuhalo na željenu temperaturu i posao će biti obavljen bez vaše prisutnosti.

Udovoljite zahtjevnim željama svojih gostiju

U obitelji imate alergičara kojemu morate pripremati jela strogo odvojeno od drugih – u posebnom loncu da ne bi došlo do kontaminacije? Rješenje je jednostavno – kuhanje u nepropusnim vakuumskim vrećicama bez brige da bi hrana došla u kontakt s neželjenim sastojcima.

Pojedinačno vakuumirajte različite porcije mesa ili povrća te prilagodite količinu soli i ostalih začina ovisno o okusu određenog člana obitelji. To je i rješenje za različite želje zapečenosti odreska – odjednom možete pripremiti »srednje« i »dobro zapečen« odrezak.

Nedostaje vam mjesta u kuhinji?

Sous Vide kuhalo je vaš spasitelj ako imate malu kuhinju i nedostaje vam mjesta za pripremu kompleksnijih jela ili kad kuhate za veće društvo. Naime, lonac u kojem kuhate sa sporim potopnim kuhalom možete staviti i u garažu ili kupaonicu, gdje nikome neće smetati.

Zašto izabrati Status SVC100?

Potopni cirkulatori su mali i jednostavni za upotrebu. Za razliku od sporih kuhala s posudom za vodu ne zauzmu puno prostora te ih možete jednostavno pospremiti u ladicu. Također su i jeftiniji te zato u svakom pogledu primjereniji za kućnu upotrebu.

Statusovo Sous Vide kuhalo:

 • je jednostavno za čišćenje,
 • ima sigurnosnu zaštitu, koja kuhalo ugasi u slučaju isparivanja sve vode,
 • moguće je namjestiti do 99 sati i 59 minuta djelovanja,
 • mjeri temperaturu do 0,1 °C precizno,
 • ima ručku s kojom ga prikvačite na rub lonca,
 • nije veliko i teži samo 1,18 kg.

Sous Vide cirkulator je jednostavan za upotrebu

Za sporo kuhanje u vakuumu trebate samo običan, malo viši lonac i Sous Vide kuhalo. Sporo kuhalo namjestite na željenu temperaturu i vrijeme kuhanja. Kad se voda zagrije, kuhalo vas upozori piskanjem. Vrijeme je da hranu, zavakuumiranu u kvalitetnu vakuumsku vrećicu, položite u lonac. Izaberite vrijeme i temperaturu kuhanja ovisno o namirnici koju pripremate. Pomozite si s našim prijedlozima u uputama za upotrebu, koje su priložene kuhalu. Vrijeme kuhanja možete namjestiti na više dana – do 100 sati, a temperaturu kuhanja aparat mjeri na 0,1 °C precizno, zato će biti i vaša hrana precizno skuhana.

Približan posnetek nastavitve temperature kuhanja na Sous Vide kuhalniku.
Sporo kuhalo SVC100 – namještanje temperature i vremena kuhanja.

Različite tehnike pakiranja namirnica za kuhanje u vakuumu

Najvažnija razlika između tradicionalnog i Sous Vide kuhanja je u tome da hrana tijekom kuhanja ili pečenja nije u kontaktu s vodom, uljem i zrakom. Kao što i samo ime tehnike kuhanja znači, glavna prednost je to da se hrana kuha u vakuumu. Neki ponuđači Sous Vide kuhala preporučuju kuhanje u običnim plastičnim vrećicama bez vakuumiranja. Možete zamisliti razliku između namirnice, koja je vakuumsko pakirana u primjerenu vrećicu, i namirnicom, koja je u vrećici sa zatvaračem, u kojoj ostane zrak? Obična vrećica se može otvoriti i voda može uči u nju. A puno posla ćete imati i s time da ju namjestite tako, da će rubovi biti izvan vode i da se neće micati te ostati potopljena.

Za vrhunske rezultate i bezbrižno kuhanje preporučamo upotrebu kvalitetnih vrećica za vakuumiranje. Te su izrađene od primjerenih materijala i s certifikatima garantiraju da kemijski spojevi tijekom zagrijavanja ne prelaze iz vrećice na hranu. Statusove vrećice za vakuumiranje su primjerene za kuhanje jer su nepropusne, neutralne na miris i okus te ne sadrže štetnih tvari kao BPA.

Sous Vide recepti i preporuke

Tehnika Sous Vide je primjerena za pripremu mesa, riba, povrća, jaja i nekih slastica:

 • Za prave „mesoždere“ pripremite mekan goveđi odrezak i najsočnija pileća prsa. Za dodatan okus meso prije serviranja na brzinu popecite u vrlo vrućoj tavi.
 • Ljubitelji riba će biti ugodno iznenađeni nad teksturom lososa, kuhanog u vakuumu. Ukoliko spremate ribu s kožom, preporučamo da ju prije serviranja popečete na vrlo vrućoj tavi.
 • Svakako je sporo kuhanje primjereno i za vegetarijance te vegane. Mrkva, šparoge, cikla, artičoke, krumpir i drugo povrće pripremljeno na taj način će se puno vitamina istopiti u ustima.
 • Poširana jaja koja su uvijek savršeno kuhana još nikad nije bilo tako lako pripremiti.
 • Ne zaboravite i na pripremu jogurta i slastica kao što su crème brûlée i poširano voće.

Za točnije vrijeme i temperaturu kuhanja pojedinačnih namirnica pogledajte upute za upotrebu Sous Vide kuhala, a nove ideje potražite na internetu.

Garancija na proizvod važi 2 godine od kupnje. Za uvažavanje priložite račun.

Gosti će biti oduševljeni! Sočni steakovi i okusa puno povrće, koji se kuhaju u vlastitom soku.

 • Upotrijebite 6 do 15-litarski lonac i na njega pričvrstite Sous Vide kuhalo s kopčom.
 • Uključite ga u struju da se upali lampica Power. Kuhalo je u stanju pripravnosti. Pritisnite gumb Power da namjestite temperaturu i vrijeme.
 • Pritiskom na Power potvrdite izabrane postavke i kuhalo će zagrijati vodu. Ako želite promijeniti postavke pritisnite i tri sekunde držite gumb Settings i onda ponovite gornje upute.
 • Kad je voda zagrijana na nastavljenu temperaturu čuti će se pisak. Umetnite vrećice s hranom u vodu. Pisak će vas upozoriti kad je kuhanje završeno.
 • Po pisku odstranite vrećicu s hranom. Namirnice uzmite iz vrećice. Prije serviranja ih možete još opeći na vrućoj tavi.

Mišljenje korisnika

Još nema recenzija.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i