Prvi ocijenite ta proizvod!

Folija za vakuumiranje u roli XL, 350 x 3000 mm, 3 kom (samo za Provac)

Folija za vakuumiranje u roli XL je primjerena za vakuumsko pohranjivanje velikih komada namirnica – hljebac kruha, cijela rebra, kolut sira i sl. Dužinu vrećice možete potpuno prilagoditi veličini namirnice. Vakuumskim pakiranjem namirnice zaštitite od propadanja i sačuvate njihove hranljive vrijednosti.

12.48 (94,03 kn)

-
+
Besplatna dostava za narudžbe iznad 66.36 (499,99 kn)
 • Dostava proizvoda u 7 dana.
 • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Pohranjivanje u zamrzivaču
Materijal bez BPA
Pranje u perilici posuđa
Visokokvalitetni materijali
Ponovno upotrebljivo
Dugoročno pohranjivanje hrane
Gastro
Primjerene za Sous Vide kuhanje

Garancija

2-5 godina garancije na proizvode.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

90 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Ako proizvodite zreli sir, onda znate kako važna je kvalitetna vrećica za pohranjivanje konačnog produkta da se sačuva sav uložen trud i vrijeme. Vakuumsko pohranjivanje zaštiti namirnice od negativnih upliva kisika. Folija za vakuumiranje velikih komada je široka 350 mm i primjerena je za upotrebu u domaćem kućanstvu kad želite pohraniti veće komade mesa od kolinja ili cijelu bundevu s vrta.

Zašto je vakuum najbolji odabir za pohranjivanje konačnih produkata i mesa?

Vakuumskim pohranjivanjem u nepropusne vakuumske vrećice namirnice zaštitite od oksidacije. Naime, kisik je glavni čimbenik, potreban za razvoj bakterija i plijesni, koje uzrokuju kvarenje hrane, trulež te promijene aroma i okusa.

Jednostavnim odstranjivanjem zraka iz vrećice (ili posude) produžite postojanost namirnica na potpuno prirodan način bez dodataka, koji bi ikako utjecali na okus, aromu ili izgled pohranjenih namirnica. Pohranjene namirnice su i nakon dugotrajnog pohranjivanja potpuno istog okusa kao na dan pakiranja.

Statusove vakuumske vrećice potpuno zaštite pohranjenu hranu

Vakuumiranje produži postojanost prehrambenih proizvoda i:

 • zaštiti proizvode od vanjskih utjecaja za vrijeme skladištenja,
 • omogućuje siguran transport namirnica bez oštećenja te
 • je primjerena ambalaža za pakiranje namirnica za prodaju.
vakumsko shranjena živila
Vakuumski pohranjena hrana je zaštićena od kisika i kuhinjskih štetočina.

Folija za vakuumiranje velikih komada je primjerena za domaću i profesionalnu upotrebu

Folija u roli širine 350 mm vam omogućuje izradu vakuumskih vrećica, koje su po dužini potpuno prilagođene namirnici, zato ju možete koristiti za pohranjivanje različitih namirnica:

 • za veće komade svježeg mesa s kolinja, koje želite zamrznuti (kare i rebra);
 • za suhomesnate proizvode, koje želite održati u komadu – pršut, slanina, dimljena rebra;
 • za kolute sira;
 • za hljebac kruha;
 • za cijelu savijaču i
 • za veliko povrće u komadu kao što su bundeve.

Vakuumirani proizvodi primjereni su za pohranjivanje u domaćinstvu te za transport i prodaju.

Statusova folija za vakuumiranje velikih komada je najkvalitetniji odabir za vakuumsko pohranjivanje namirnica

Sastav materijala, debljina folije i visina rebrastog profila tri su čimbenici, koji razlikuju foliju slabije kvalitete od kvalitetne folije. Statusova folija je rezultat višegodišnjih istraživanja i upotrebe najboljih materijala europskog porijekla, zato vam garantira najbolju zaštitu pohranjenih namirnica, koje će održati sve svoje jedinstvene okuse i arome.

Sastav materijala je ključan za nepropusnost vrećica i zaštitu pohranjenih namirnica  

Poliamid je materijal, koji garantira nepropusnost vrećica i štiti pohranjene namirnice od neželjenih utjecaja kisika. Vanjski sloj Statusovih vakuumskih vrećica sadrži čak 20 µm poliamida, što je znatno više od konkurentnih. Unutrašnji sloj je od polietilena koji je neškodljiv po namirnice i garantira kvalitetno zatvaranje vrećica varenjem.

Status vrećice za vakumiranje
Statusove vrećice su među najkvalitetnijima na tržištu. Njihova debljina, kombinacija materijala i rebrasti sloj jamče vakuumiranje bez poteškoća – čak i kad vakuumirate 50 uzastopnih vrećica.

Statusova folija za vakuumiranje je najdeblja folija na tržištu

Debljina vakuumskih vrećica je vrlo bitna jer garantira kvalitetno pohranjivanje namirnica bez mogućnosti poderotina i varenje na visokim temperaturama bez da bi se vrećica na mjestu varenja previše otopila. Statusova folija za vakuumiranje ima rebrasti i glatki sloj. Prvi je debeo 120, a drugi 100 µm. To je profesionalna debljina, koja garantira sigurno pohranjivanje namirnica čak i za zamrzavanje, gdje se vrećice s namirnicama trljaju jedna uz drugu.

Zašto je tako važno da je folija za vakuumiranje rebrasta?

Rebrasti profil ima važnu ulogu pri isisavanju zraka iz vrećica i varenju. Kod vakuumiranja garantira da oko namirnica ne ostanu zračni mjehurići, koji bi prouzročili kvarenje hrane i olakša isisavanje zraka iz vrećice jer bi se dva glatka slojeva međusobno sljepila i tako bi se zaustavilo daljnje odstranjivanje zraka.

Visina rebrastog profila garantira kvalitetno varenje u brojnim uzastopnim ciklusima. Statusov profil je visok 0,2 mm, zato su vrećice ravnomjerno i kvalitetno zavakuumirane u prvim i kasnijim ciklusima pakiranja. Slabo varenje i zbog toga popuštanje vakuuma čest je problem vrećica slabije kvalitete. U takvim slučajevima korisnici najprije posumnjaju na grešku vakuumskog aparata, ali u stvarnosti su krivac slabe vrećice.

Statusova folija za vakuumiranje je:

 • proizvedena u Sloveniji,
 • bez BPA,
 • primjerena za Sous Vide kuhanje,
 • nepropusna,
 • primjerena za višekratnu upotrebu,
 • neškodljiva za namirnice,
 • neutralna na miris i okus.

Vakuumiranje je lakše sa Status Stikijem

Status Stiki je obostrana ljepljiva traka, koja tijekom vakuumiranja drži vrećicu na mjestu. Jednostavno rješenje za sprečavanje gužvanja vrećice tijekom vakuumiranja, koje doprinosi i štednji folije. Stiki možete namjestiti na većinu Statusovih vakuumskih aparata.

Mišljenje korisnika

Još nema recenzija.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i