Prvi ocijenite ta proizvod!

Gastro vakuumski poklopac

Gastro vakuumski poklopac je primjeren za upotrebu na Statusovim gastro vakuumskim posudama. Jedan poklopac po dimenzijama odgovara svim volumenima profesionalnih vakuumskih posuda, od 2 do 10 litara. Izrađen je od transparentnog tritana s brtvama u bojama HACCP standarda.

15.05 (113,39 kn)

-
+
iNajniža cijena u zadnjih 30 dana:  ( kn)
Besplatna dostava za narudžbe iznad 66.36 (499,99 kn)
 • Dostava proizvoda u 7 dana.
 • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Pohranjivanje u zamrzivaču
Materijal bez BPA
Pranje u perilici posuđa
Visokokvalitetni materijali
Gastro
Ne upija aroma i boja
Svakodnevno pohranjivanje hrane

Garancija

2-5 godina garancije na proizvode.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

90 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Još uvijek ne poznajete recepta za zadovoljne goste i veći profit u ugostiteljstvu? Tajna je u kvalitetnim sastojcima, koje treba optimalno iskoristiti. I ostatke ne trebate baciti, nego ih kvalitetno pohranite u Statusove gastro vakuumske posude. Posude su raspoložive u pet volumena. Svim volumenima posuda odgovara poklopac za gastro posude.

Zašto pohranjivati vakuumski?

Vakuumsko pohranjivanje je jednostavan i potpuno prirodan način pohranjivanja najrazličitijih vrsta namirnica u okolišu (posudama ili vrećicama) bez zraka. Odstranjivanjem zraka odstranite i kisik, koji je potreban za razvoj plijesni i bakterija tj. kvarenje hrane. Time produžite postojanost namirnica za čak četiri puta. Isto tako se u vakuumu očuvaju svježina i hranljive vrijednosti. Za vas to znači više vremena za iskorištavanje sastojaka te, unatoč dugotrajnom pohranjivanju, očuvana kvaliteta hrane. Time ćete se riješiti i svakodnevne nabavke svježeg voća i povrća.

gastro vakumska posuda za picerije
Svi sastojci za pripremu pica će u gastro vakuumskim posudama nekoliko dana održati svježinu.

Vakuumski poklopac za gastro posude 

Poklopac za profesionalnu vakuumsku posudu je namijenjen vakuumskom zatvaranju profesionalnih vakuumskih posuda iz Statusa. Odgovara petero različitim volumenima posuda jer su sve po dužini i širini jednake. Poklopac je proizveden od Eastman tritana, visokokvalitetne plastike koja jamči dugogodišnju upotrebu.

Upotreba poklopca za gastronomske posude

Upotreba gastro poklopca je jednostavna i brza. Uz posude trebate gastro vakuumsku pumpu, s kojom isisate zrak i kreirate vakuum u posudi.

Poklopac namjestite na izabranu vakuumsku posudu (neovisno o volumenu) i upotrijebite pumpu koju namjestite u utor na poklopcu. Za ispumpavanje zraka je dovoljno da pritisnete na gumb i počekate da pumpa odradi svoje – automatski ispumpa zrak i stvori unaprijed određen podtlak.

gastro vakumske posude u boji
Organizacija profesionalne kuhinje u skladu sa strogim HACCP standardima je olakšana s gastro vakuumskim posudama iz Statusa.

Vakuumske posude za ugostitelje su primjerene za veće obrate kao što su hoteli i kantine, manje kao što su kebabđinice i smuti barovi te sve između

Ovisno o svojim potrebama izaberite primjerene volumene vakuumskih posuda te ih dopunite poklopcima. Setovi posuda i poklopci su primjereni za pohranjivanje:

 • očišćenog i narezanog povrća za salate, umake, dekoracije i druga jela od povrća;
 • očišćenog i narezanog voća za svježe istisnute sokove, dekoracije i slastice;
 • svježeg mesa u marinadi – već nekoliko sati u vakuumu je dovoljno da se meso smekša i upije okuse začina;
 • ostataka pripremljenog povrća i voća koji će u vakuumu održati potpunu svježinu i vitamine nekoliko dana;
 • ostataka kuhanih jela kao što su razni umaci, juhe i gotova jela (sarma, gulaš, punjena paprika i sl.)

Prednosti vakumske posude za ugostitelje

Posude i poklopci iz Statusovog HoReCa programa su od vrhunskih materijala bez BPA, za dugogodišnju upotrebu i neškodljivi za namirnice.

Materijal poklopaca je potpuno proziran, zato omogućuje jednostavan i brz uvid u sadržaj posude bez nepotrebnog otvaranja i ispostavljanja hrane kisiku te temperaturi.

Upotreba vakuumskih posuda i poklopaca je odličan odabir i za pohranjivanje tekućina za transport (catering ponuđači) jer se zavakuumirane posude nepropusno zatvore, zato je sadržaj potpuno siguran od polijevanja.

Promišljen oblik poklopaca omogućuje da pune posude složite jednu na drugu i tako optimalno iskoristite prostor na radnoj plohi, u hladnjači i skladištu. Naložiti možete bilo koje volumene posuda jer svim volumenima odgovara jednak poklopac.

organizacija profesionalnog posuđa
Gastro vakuumske posude su oblikovane za maksimalno iskorištavanje prostora u kuhinji.

Održavanje i čišćenje

Preporučamo da poklopac pred prvom upotrebom operete. Poklopce možete prati ručno s uobičajenim sredstvima za posuđe ili u perilici suđa. Izbjegavajte oštre spužvice i strugala te agresivna sredstva za čišćenje da ne oštetite poklopac ili brtve.

Materijali

Statusov gastro vakuumski program odlikuju vrhunski materijali, koji su izdržljivi i odobreni za kontakt s hranom. Poklopac je od tritana, a brtve i ventil od silikona. Svi materijali su bez štetnog spoja BPA.

 • Poklopac namjestite na vakuumsku posudu, u koju ste pohranili namirnice.
 • Na posudu namjestite gastro vakuumsku pumpu te ju aktivirajte.
 • Pumpa se zaustavi kad postigne optimalan vakum.
 • Za otvaranje posude pritisnite ventil na poklopcu na stranu da čujete šum zraka.

Mišljenje korisnika

Još nema recenzija.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Dodatne informacije

Boja

siva, žuta, bijela, crvena, plava, smeđa, zelena

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i