Prvi ocijenite ta proizvod!

Kvadratna vakuumska posuda, 2 litre

Kvadratna vakuumska posuda volumena 2 litre je priručna za upotrebu u svakom kućanstvu. Možete ju koristiti za mariniranje mesa, za produživanje svježine voća i povrća ili za pohranjivanje žitarica, brašna i tjestenine da ih zaštitite od moljaca. Vakuumirajte i smanjite količinu pokvarene hrane u svom kućanstvu!

Očisti

78.00 kn

-
+
Besplatna dostava za narudžbe iznad 500.00 kn
 • Dostava proizvoda u 7 dana.
 • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Pohranjivanje u zamrzivaču
Materijal bez BPA
Upotreba u mikrovalnoj pećnici (do 2 min bez poklopca)
Pranje u perilici posuđa
Maksimalno iskorišten prostor
Visokokvalitetni materijali
Ne upija aroma i boja
Svakodnevno pohranjivanje hrane

Garancija

Do 5 godina garancije na proizvod.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

98 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Tražite priručnu posudu za pohranjivanje koju bi mogli koristiti za sve vrste namirnica u svojoj kuhinji? Želite organizirati smočnicu i zaštititi namirnice od propadanja?
Kvadratna vakuumska posuda je primjerena za vakuumsko pohranjivanje svih vrsta hrane, preporučamo ju i za brzo mariniranje mesa.

 

Kvadratna vakuumska posuda volumena 2 litre – mjere:

 • dužina i širina 20 centimetara
 • visina 10,5 centimetara

Zašto vakuumsko pohranjivanje produži postojanost hrane?

Vakuumiranjem spriječite oksidaciju koja je glavni krivac za kvarenje namirnica. Mikroorganizmima naime treba kisik za rast i razvoj. Odstranjivanjem kisika iz posuđa produžite postojanost hrane do četiri puta i time smanjite količinu bačene hrane u kućanstvu. Tako možete prema istraživanju Europske komisije uštedjeti više od 2000 kuna godišnje.

Posljedica oksidacije je i gubitak arome i hrskavosti

Vakuumiranje aromatičnih namirnica sačuva njihovu aromu i spriječi da se miris širi po hladnjaku ili kuhinji. Pravi ljubitelji turske kave će zasigurno prepoznati razliku između kave, koja je bila u vakuumskoj posudi i onoj, koja je bila nekoliko dana u propusnoj ambalaži. Vakuum sačuva i hrskavost namirnica. Ostatke čipsa i napolitanki zavakuumirajte u kvadratnu posudu na vakuum te se nakon nekoliko dana uvjerite da su jednako hrskavi kao na dan pohranjivanja.

kvadratna vakuumska posoda z jušno zelenjavo
Kvadratna vakuumska posuda je odlična za brzo mariniranje mesa i za pohranjivanje povrća i voća, koje u vakuumu održi dragocjene vitamine.

Koliko opreme i vremena zahtijeva vakuumiranje?

Vakuumske posude Status su vrlo jednostavne za upotrebu. Za vakuumsko zatvaranje posuda trebate samo vakuumsku pumpu, koja može biti ručna ili električna ili vakuumski aparat. U nekoliko poteza s ručnom pumpom ili pritiskom na gumb električne pumpe i vakuumirke posuda će biti zavakuumirana, a propadanje namirnica usporeno. Zaista jednostavno i brzo!

Zašto Statusove vakuumske posude?

Pri proizvodnji vakuumskih posuda (i svih ostalih pomagala) koristimo vrhunske materijale, koji proizvodima jamče dugi životni vijek. Vakuumske posude su od Tritana koji je otporan na udarce i ne preuzima boje i arome iz hrane, poklopci su od ABS plastike, a brtve i ventili silikonski. Svi materijali su neškodljivi za namirnice i bez BPA.

Besplatna zamjena oštećenih dijelova 

Kvaliteta kvadratne vakuumske posude je zajamčena s trogodišnjim jamstvom. To znači da ćemo vam tri godine nakon kupnje besplatno zamijeniti sve oštećene dijelove, koji su posljedica normalne upotrebe po uputama za upotrebu proizvođača. Sve što vam treba je potvrda o kupnji.

Upotreba dvolitarske kvadratne posude na vakuum

Kvadratnu vakuumsku posudu možete koristiti za pohranjivanje svih vrsta namirnica, kojim želite produžiti postojanost ili ih zaštititi od štetočina kao što su moljci i mravi.

 • Zavakuumirajte narezano ili cijelo voće i povrće. Usporiti ćete gnjiljenje i oksidaciju te zaštititi njihove vitamine i minerale.
 • Pohranite salamu i sir da im produžite rok trajanja do četiri puta.
 • Zaštitite žitarice, brašno i tjestenine od moljaca.
 • Vakuumsko pohranite ostatke ručka te uživajte u užini kroz dan ili dva.

Vakuumsku posudu kvadratnog oblika upotrijebite i za:

 • brzo mariniranje mesa jer vakuum otvori pore, zato začini lakše penetriraju u unutrašnjost.
 • pripremu obroka unaprijed. Nekoliko dana unaprijed očistite i narežite povrće, skuhajte grah ili tjestenine te ih zavakuumirajte. Namirnice će se sačuvati u vakuumu, a vi ćete si skratiti pripremu ručka za nekoliko koraka.
 • transportiranje tekućih namirnica. Vakuumske posude se s vakuumiranjem hermetički zatvore, zato je sadržaj potpuno zaštićen od polijevanja.
 • zamrzavanje juha i umaka, koje ne možete vakuumsko pohraniti u vakuumske vrećice.

Posebni poklopci s ugrađenim kalendarom

Poseban oblik poklopaca vakuumskih posuda omogućuje slaganje posuda jedne na drugu. Za vas to znači pametno iskorištavanje prostora u hladnjaku i kuhinjskim ormarićima. Prozirne stijene posude omogućuju nesmetan uvid u unutrašnjost posuda.

Ako često zaboravite kad ste hranu pohranili ili do kad je njezin rok trajanja, upotrijebite kalendar na poklopcu. Označite dan i mjesec te tako i svojim sustanarima poručite do kad je namirnica sigurna za konzumaciju.

Pohranjivanje u vakuumu osjetno smanjuje oksidaciju, ali ju ne može potpuno spriječiti, zato preporučamo da zavakuumirane namirnice držite u hladnjaku.

 • Posudu zatvorite s poklopcem i pritisnite ručke prema dolje.
 • U okrugli utor na sredini poklopca namjestite ručnu ili električnu pumpicu i zavakuumirajte sadržaj posude.
 • Posudu otvorite tako da s prstom pomaknete ventil na stranu da čujete šum zraka. Ručke preklopite prema gore i odstranite poklopac sa posude.

Mišljenje korisnika

Još nema recenzija.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Dodatne informacije

Dimenzije 232 × 210 × 105 mm
Boja

bijela, crvena, narančasta, plava, zelena

Materijal

visokokvalitetna plastika Eastman Tritan

Volumen

2 l

Oblik

kvadratni

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i