Set većih pravokutnih vakuumskih posuda, 5-dijelni

Set većih pravokutnih vakuumskih posuda pohranjenom voću i povrću produži postojanost i svježinu do 4 puta. Vakuumske posude volumena 3 i 4,5 litre, ručna vakuumska pumpa i dva cjedila s po dvije pregrade sastavljaju set, koji ćete koristiti svaki dan.

46.45 (349,98 kn)

-
+
iNajniža cijena u zadnjih 30 dana:  ( kn)
Besplatna dostava za narudžbe iznad 66.36 (499,99 kn)
 • Dostava proizvoda u 7 dana.
 • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Pohranjivanje u zamrzivaču
Materijal bez BPA
Upotreba u mikrovalnoj pećnici (do 2 min bez poklopca)
Pranje u perilici posuđa
Maksimalno iskorišten prostor
Visokokvalitetni materijali
Ne upija aroma i boja
Svakodnevno pohranjivanje hrane

Garancija

Do 5 godina garancije na proizvod.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

98 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Ne volite svakodnevno obilaziti trgovine i kupovati namirnice za tekuću upotrebu? U idealnom svijetu bi išli u trgovinu samo jednom tjedno? Želite uređen hladnjak bez neugodnih mirisa? Ako vam nedostaje vremena za pripremu zdravih obroka i tražite način, kako salatu i ostalo povrće pripremiti unaprijed bez da bi uvela i sagnjila, provjerite prednosti pohranjivanja u vakuumskim posudama. Statusove plastične vakumske posude u setu su odlićan odabir za rješenje svih vaših tjegoba.

S pohranjivanjem u vakuumu do više slobodnog vremena

Statusove plastične vakumske posude volumena 3 i 4,5 litre pravo su rješenje za očuvanje svježine (unaprijed pripremljenog) povrća. Posjetite lokalnu tržnicu i trgovinu jednom tjedno ili manje i pohranite kupljeno povrće i voće u vakuumske posude da sačuvate njihovu svježinu i arome. S pohranjivanjem u vakuumskih posudama si skratite pripremu obroka, zato vam ostane više vremena za ugodnije stvari kao što je druženje s djecom i partnerom ili dobro staro uživanje na kauču.

Kako koristiti 5-dijelni set vakuumskih posuda Status? – pogledajte video pravilne upotrebe

 • Očistite zelenu salatu, narežite kupus, rajčicu i papriku za salate te ih pohranite u vakuumsku posudu da ostanu svježi čak i do 14 dana.
 • Narežite luk, tikvice, poriluk i ostalo povrće za umake, povrtne juhe ili priloge te ih pohranite u vakuumsku posudu primjerenog volumena. Mirisi aromatičnijih namirnica se neće širiti po hladnjaku jer su zavakuumirane posude hermetički zatvorene.
 • Pripremite različito voće za smutije ili kao zdravi međuobrok za cijelu obitelj te ih vakuumsko zatvorite u Statusove posude. Tako više nećete imati izgovora da je za zdrav međuobrok potrebno puno vremena i priprema.
 • Dan prije pripremite doručak za djecu i sebe. U vakuumsku posudu pohranite pecivo ili šnitu kruha, narezan sir i salamu ili druge dodatke. Pekarski proizvodi će ostati svježi, a salama i sir se neće isušiti. Jutra će tako biti manje stresna, a vi i djeca ćete biti s punim želucima spremni za izazove, koje donosi novi dan.

Čemu služe podlošci za cijeđenje u vakuumskim posudama?

U setu uz dvije posude dobijete i cjedila s pregradama koja su namijenjena pohranjivanju vlažnih i osjetljivih namirnica. Cjedila su idealna za svježe opranu salatu koja na taj način neće stajati u vodi i sagnjiti. S pregradama možete međusobno odvojiti različite vrste hrane. Arome se u vakuumu ne šire, zato pohranjen kruh neće imati mirisa po salami.

plastične vakumske posude za narezak
S cjedilom i pregradama podijelite vakuumsku posudu na tri dijele te tako još bolje iskoristite veliku prostorninu posude.

Vakuumsko pohranjivanje produži svježinu salate bez škodljivih dodataka

Pohranjivanje u vakuumu je najbolji odabir za produživanje postojanosti i svježine osjetljivih namirnica kao što su zelena salata, špinat, jagode, pekarski proizvodi. S jednostavnim odstranjivanjem zraka s vakuumskom pumpom odstranite i kisik iz posude. Time usporite oksidaciju koja uzrokuje propadanje hrane i na sasvim prirodan način zaustavite razvoj mikroorganizama. Živež zadrži prvobitan okus (za razliku od konzerviranja za koje moramo upotrijebiti sol ili šećer), hrskavost, arome i hranljive vrijednosti.

Vakuumsko pohranjivanje sprečava neugodne mirise u hladnjaku

Arome hrane u vakuumu ostanu u posudi, zato vam se više neće dogoditi da bi vas iznenadio neugodan miris iz hladnjaka. Vakuumske posude se nepropusno zatvore, zato su idealne i za prenošenje hrane (čak i tekućina) bez brige da bi se sadržaj prolio ili da bi se iz posuda širio miris hrane.

Plastične vakumske posude: s vakuumiranjem do uštede

Vakuumsko pohranjivanje produži postojanost hrane, zato ćete uz vrijeme, potrebno za kupovanje namirnica, uštedjeti i do 2200 kn godišnje jer ćete baciti manje pokvarene hrane. Vakuumiranje se isplati! A s kupnjom vakuumskih posuda u setu još dodatno uštedite.

Pravokutne vakuumske posude Status su najkvalitetniji odabir za vaše kućanstvo

Statusove plastične vakumske posude su izrađene od materijala vrhunske kvalitete, koji garantiraju dugogodišnju besprijekornu upotrebu. Prozirne posude su iz Eastman tritana, koji je bez BPA i može se koristiti u zamrzivaču i mikrovalnoj pećnici te prati u perilici posuđa.

 • Oblik posuda je prilagođen optimalnom iskorištavanju prostora u hladnjaku. A poklopci su oblikovani tako da možete posude različitih volumena složiti jednu na drugu.
 • Kalendar na poklopcima služi označavanju datuma pohranjenih namirnica ili njihovog roka trajanja. Za vas to znači manje briga i dvojenja o jestivosti sadržaja u hladnjaku.
 • Arome namirnica ostanu u posudi, zato se više neće dogoditi da bi vas iznenadio neugodan miris iz hladnjaka.
 • U setu dobijete i dva cjedila s pregradama za pohranjivanje vlažnih i osjetljivih namirnica. Idealno za svježe opranu zelenu salatu ili kad želite u jednoj posudi pohraniti zdrav obrok (kruh, sir i voće).

Materijali

Posude su od tritana bez BPA, poklopci od ABS plastike, a brtve i ventili od silikona. Cjedila su od PP (polipropilena). Svi materijali su primjereni za neškodljivo i dugotrajno pohranjivanje hrane.

Održavanje

Vakuumske posude su primjerene za pranje u perilici suđa ili ručno. Ne upotrebljavajte grube spužve i agresivan sapun da ne oštetite dijelova za brtvljenje.

100 % vakuum na Zemlji nije moguć, zato su i vakuumsko pohranjene namirnice u minimalnoj mjeri ispostavljene oksidaciji te ih je potrebno pohranjivati u hladnjaku.

Garancija za kvalitetu

Na sva Statusova kuhinjska pomagala i vakuumske posude važi 3-godišnja garancija. Pročitajte uvjete uvažavanja.

Vakuumske posude sličnih volumena možete složiti jednu na drugu i tako maksimalno iskoristiti prostor u kuhinjskim ormarićima i hladnjaku.

Vakuumiranje Statusovih posuda je jednostavno.

 • Hranu umetnite u posudu te ju zatvorite s poklopcem.
 • Pumpicu namjestite u okrugli utor i s nekoliko poteza isisajte zrak.
Prikaz vakuumiranja pravokotne vakuumske posode Status z ročno vakuumsko črpalko.
Vakumiranje je gotovo kad osjetite blagi otpor.

 

1

3-litarska vakuumska posuda

Pravokotna vakuumska posoda volumna 3 litre je primerna za pekovske izdelke ter sadje in zelenjavo.

2

4,5-litarska vakuumska posuda

Največjo vakuumsko posodo uporabite za sadje in zelenjavo v kosu ali za malico za vso družino.

3

Cjedilo s pregradama

2 odcejalnika s pregradami so primerni za shranjevanje vlažnih živil.

4

Ručna vakuumska pumpica

Pumpica je primjerena za vakuumiranje svih Statusovih vakuumskih posuda.

Mišljenje korisnika

 1. Lili V.

  Već dugi niz godina vjerujem u vaše proizvode te ih koristim. Ove godine se mi dogodila neprilika. Izgubila sam “komadić” koji zatvara poklopac vaše posude. Jest stara, ali super praktična.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Dodatne informacije

Boja

bijela, crvena, plava, zelena

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i