Prvi ocijenite ta proizvod!

Vakuumski zatvarač staklenki za zimnicu 82 mm

Vakuumski zatvarač staklenki za zimnicu je pomagalo za vakuumsko zatvaranje staklenki na navoj promjera 82 mm. Upotrijebite ga za pomoć pri pripremi zimnice ili za ponovno zatvaranje staklenki, kojih sadržaj ste samo djelomično upotrijebili. Za vakuumiranje je potrebna vakuumska pumpica koja nije uključena pri kupnji artikla.

98.00 kn (13,01 €)

-
+
Besplatna dostava za narudžbe iznad 500.00 kn (66,36 €)
 • Dostava proizvoda u 7 dana.
 • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Materijal bez BPA
Pranje u perilici posuđa
Visokokvalitetni materijali
Jednostavna upotreba
Ponovno upotrebljivo

Garancija

Do 5 godina garancije na proizvod.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

98 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Vakuumski zatvarač staklenki za zimnicu je pomagalo koje možete koristiti na dva načina. Pomaže pri pripremi zimnice i pri smanjenju otpadne hrane u vašem kućanstvu.

Pomagalo za zatvaranje staklenki za zimnicu

Vakuumski zatvarač je primjeren za upotrebu na klasičnim staklenkama za zimnicu promjera 82 mm. Upotrijebite ga kao pomoć za brtvljenje staklenki kad pripremate zimnicu. Poklopac navijte na staklenku toliko da se navoji uhvate. Namjestite zatvarač te s pumpicom izvucite zrak. Time kreirate vakuum u staklenki i zaštitite namirnice od propadanja. Statusov vakuumski zatvarač vam je u veliku pomoć, ako nemate dovoljno snage u rukama da bi nepropusno zatvorili staklenke.

vakuumski zatvarač za pripremu zimnice
Vakuumski zatvarač možete upotrijebiti za ponovno zatvaranje uloženih namirnica. Tako ćete ih nepropusno zatvoriti i produžiti njihovu postojanost za 4 puta.

Vakuumiranje otvorene zimnice

Vakuumski zatvarač možete upotrijebiti za ponovno zatvaranje ukiseljenog povrća, kompota, marmelade i drugih namirnica u staklenkama. Vakuumskim pohranjivanjem produžite postojanost namirnica za do 4 puta. Kao alternativu možete koristiti i univerzalni vakuumski poklopac 3 ili vakuumske čepove Kliki pin.

Za vakuumiranje je potrebna vakuumska pumpica Status

Statusov zatvarač djeluje na vakuum. Za nepropusno zatvaranje nije potrebno pritiskanje, nego samo vakuumiranje s posebnom pumpicom. Koristiti možete ručnu vakuumsku pumpicu ili električnu vakuumsku pumpicu. Ako imate vakuumski aparat, upotrijebite nastavak za vakuumiranje posuda i posebnu funkciju, označenu s “Container” ili “Posuda”.

Zašto vakuumirati?

Vakuumiranjem odstranite zrak iz ambalaže i time usporite oksidaciju. Hrana, koja nije u kontaktu s kisikom, je sviježa i postojana 4 puta duže. Za vas to znači da ćete usporiti kvarenje hrane u vašem kućanstvu i tako bacati manje hrane u smeće. Godišnje možete uštediti nekoliko stotina eura – više pročitajte u članku Vakuumiranje je jeftinije nego pokvarena hrana.

Hranu možete također vakuumirati u:

Za vakuumiranje bilo kojeg Statusovog pomagala je potrebna vakuumska pumpica ili vakuumski aparat.

zero waste pohranjivanje hrane
Želite postati “zero waste”, zato spremate hranu u rabljenim staklenkama za zimnicu? Dodajte vakuum – za produženu postojanost, nepropusno zatvaranje i sprečavanje širenja aroma van staklenki.

Upotreba vakuumskog zatvarača

Upotreba zatvarača je jednostavna. Primjeren je za staklenke na navoj promjera 82 mm. Volumen staklenke nije važan. Upotreba je jednaka bilo da pripremate zimnicu ili ponovno zatvarate staklenke s djelomično potrošenim namirnicama.

 1. Staklenku zatvorite s odgovarajućim poklopcem te ga lagano navijte – bez upotrebe pretjerane sile.
 2. Preko poklopca pritisnite zatvarač, tako da se brtva prianja za staklenku.
 3. Vakuumsku pumpicu namjestite u utor oko ventila i izvucite zrak. S ručnom pumpicom vakuumirajte toliko vremena dok ne osjetite blagi otpor. Električna pumpica i vakuumski aparat se automatski zaustave kad postignu unaprijed postavljen podtlak.
 4. Zatvarač ostavite na staklenki par minuta – toliko da se podtlaci izjednače.
 5. Odstranite pumpicu, nakon toga i zatvarač.
 6. Provjerite poklopac. Mora biti malo udubljen.
 7. Postupak možete ponoviti više puta.

Proizvedeno u EU

Zatvarač staklenki za zimnicu je razvijen i proizveden u Sloveniji, EU.

Materijali

Zatvarač je proizveden od otporne plastike ABS. Brtva i ventil su silikonski. Svi materijali su bez BPA ili drugih potencialno štetnih tvari.

Održavanje

Vakuumski zatvač nije u kontaktu s hranom, zato posebno održavanje nije potrebno. Po potrebi ga obrišite vlažnom, mekom krpom.

Upotreba zatvarača je posve jednostavna i ne zahtjeva posebnog pritiskanja ili snažnog zatezanja poklopca.
 1. Staklenku zatvorite s odgovarajućim poklopcem te ga lagano navijte – bez upotrebe pretjerane sile.
 2. Preko poklopca pritisnite zatvarač, tako da se brtva prianja za staklenku.
 3. Vakuumsku pumpicu namjestite u utor oko ventila i izvucite zrak. S ručnom pumpicom vakuumirajte toliko vremena dok ne osjetite blagi otpor. Električna pumpica i vakuumski aparat se automatski zaustave kad postignu unaprijed postavljen podtlak.
 4. Nakon par minuta odstranite zatvarač sa staklenke.
 5. Provjerite poklopac. Mora biti malo udubljen.

Set uključuje 1 vakuumski zatvarač.

Za vakuumiranje je potrebna vakuumska pumpica koju je potrebno dokupiti.

Mišljenje korisnika

Još nema recenzija.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i