Blog

Kako smanjiti količine otpadne hrane u ugostiteljstvu i povećati profit?

Jeste li znali da između 1/3 i 1/2 sve proizvedene hrane na svijetu završi u smeću? Posljedica rasipanja hrane nije samo manji profit ugostitelja. Otpadna hrana također utječe na prirodne resurse kao što su voda, energija i zemlja. A prerada otpadne hrane značajno povećava emisije stakleničkih plinova.

Ne zanemarite truda, vremena i energije koji su bili uloženi u proizvodnju i preradu hrane. Vrijeme je da počnete cijeniti hranu kao jednu od najdragocjenijih sirovina i da koristite kvalitetna rješenja za njezino pohranjivanje. Ovim vakuumskim rješenjem možete smanjiti količine otpadne hrane u ugostiteljstvu.

Vakuumskim pohranjivanjem si olakšate radne procese u kuhinji te uštedite vrijeme i novac.
Vakuumskim pohranjivanjem si olakšate radne procese u kuhinji te uštedite vrijeme i novac.

A koliko novca mjesečno vi bacite u smeće s hranom?

Možete li uopće zamislite koliko hrane, a time i novca bacate u smeće? Podaci istraživanja[1] Europske komisije pokazuju kako ozbiljna je problematika rasipanja hrane:

  • 20 % sve proizvedene hrane završi u smeću.
  • 12 % sve bačene hrane je iz sektora ugostiteljstva.
  • godišnje se u sektoru ugostiteljstva baci 11 milijuna tona hrane. Trošak na tonu iznosi 23.610 kn.

Dodatno zabrinjavajući je podatak da je 59 % bačene hrane još uvijek primjerene za konzumiranje.

Mala investicija za velike promjene na bolje – za manje otpadne hrane u ugostiteljstvu

Problem ugostiteljstva je u tome da je teško predvidjeti broj gostiju i veličinu obroka. Zato je važno da sastojke kvalitetno pohranite, a ostatke pametno iskoristite.

Vakuumska pomagala razvijamo razmišljajući o korisnicima. Tako nastanu proizvodi koji su prilagođeni korisniku i iznimno izdržljivi.
Vakuumska pomagala razvijamo razmišljajući o korisnicima. Tako nastanu proizvodi koji su prilagođeni korisniku i iznimno izdržljivi.

Vakuum produži postojanost namirnica za četiri puta. Uvedite vakuumsko pohranjivanje u svoju profesionalnu kuhinju i smanjite količinu uvenulog voća i povrća te isušenog svježeg mesa na minimum. Vakuumiranje vam omogućuje da hranu pripremite unaprijed bez da bi izgubili hranjive vrijednosti, arome i okus. Vakuum je također idealan za spremanje ostataka sastojaka i obroka na kraju dana. GN vakuumske poklopce upotrijebite za spremanje namirnica u GN posudama koje već koristite u svojoj kuhinji, a gastro vakuumske posude za pohranjivanje velikih količina namirnica. Prozirna folija za jednokratnu upotrebu je prošlost!

Gastronorm vakuumski poklopci transformiraju vaše postojeće GN posude u vakuumske posude za pohranjivanje hrane.
Gastronorm vakuumski poklopci transformiraju vaše postojeće GN posude u vakuumske posude za pohranjivanje hrane.

Kvalitetni materijali za dugogodišnju upotrebu

Statusova pomagala su proizvedena od visokokvalitetnih materijala (Eastman tritan bez BPA i silikon), koji jamče dugi životni vijek proizvoda unatoč zahtjevnim uvjetima u profesionalnim kuhinjama. Tritan je neslomljiv i iznimno otporan. GN poklopce i vakuumske posude možete koristiti u zamrzivaču i prati ih u profesionalnim perilicama suđa.

Gastro vakuumske posude su raspoložive u pet različitih volumena (2, 4, 6, 8 i 10 litara). Primjerene su za manje, ali i za vrlo velike ugostiteljske obrate.
Gastro vakuumske posude su raspoložive u pet različitih volumena (2, 4, 6, 8 i 10 litara). Primjerene su za manje, ali i za vrlo velike ugostiteljske obrate.

Jednostavno za korištenje

U procesu razvoja novih proizvoda uvijek razmišljamo o krajnjem korisniku. Zato su GN poklopci i gastro posude sasvim transparentne. Tako imate potpuni pregled nad pohranjenim namirnicama iako su posude složene jedna na vrh druge.

Sva Statusova vakuumska pomagala su međusobno kompatibilna. Vakuumske posude i GN poklopce možete zavakuumirati s gastro vakuumskom pumpom ili vakuumskim aparatom.

Krajnje je vrijeme da prestanete bacati hranu u smeće! Uvjerite se i sami u prednosti vakuumskog pohranjivanja te uštedite vrijeme i novac.

[1] Podaci istraživanja Europske komisije

Dijelite objavu