Blog

Novost: gastro vakuumske posude

2017. godine smo u Statusu predstavili prvi profesionalni vakuumski aparat Provac 360 te počeli nagovarati profesionalne korisnike u ugostiteljstvu i ostale ponuđače prehrambenih artikala. Kao komplementarne proizvode u HoReCa segmentu sad predstavljamo još i profesionalne vakuumske posude s profesionalnom vakuumskom pumpom i gastro vakuumske čepove za vino. 

gastro vakuumske posode različnih volumnov z živili
Gastronomske vakuumske posude su razvijene za zahtjevne korisnike u ugostiteljstvu, gdje se profit stvara pametnim gospodarenjem s namirnicama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako funkcioniraju?

Sama upotreba, način djelovanja i rezultati profesionalnih posuda se ne razlikuju od Timer vakuumskih posuda za kućanstva. Poznavatelji vakuumskog pohranjivanja već znate da je najvažnija prednost pohranjivanja namirnica u vakuumu ušteda zahvaljujući manje bačene hrane i konzumiranje kvalitetnijih namirnica.  Oduzimanje kisika iz ambalaže naime pogoduje produživanju postojanosti i svježini hrane.

Vakuumiranje produži rok trajanja hrane do 4-puta te očuva arome i hranjive vrijednosti hrane. Gostima ćete uvijek ponuditi vrhunske namirnice i nećete više stvarati gubitka zbog pokvarene hrane. Ujedno pohranjivanje u vakuumu sprečava kontaminaciju hrane te širenje i miješanje aroma u hladnjaku.

Kome su namijenjene gastro vakuumske posude?

Profesionalne vakuumske posude su odlične za sve profesionalne kuhinje – hotele i motele, restorane, barove i manje prehrambene obrate te catering ponuđače. Upotrijebite ih za pripremu sastojaka unaprijed i za pohranjivanje ostataka.

Pri razvoju gastro vakuumskih posuda smo imali u mislima kompleksan radni proces i organizaciju u profesionalnim kuhinjama

Gastro posude i poklopci su transparentni što vam omogućuje lakši uvid u pohranjene namirnice te ujedno znači i manje nepotrebnog otvaranja posuda i manje opasnosti da bi se hrana pokvarila.

Prikaz gastro vakuumske posode od zgoraj.
Posude za pohranjivanje namirnica u profesionalnim kuhinjama su oblikovane za zahtjevne korisnike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Profesionalne posude imaju oznake za litražu, što za ugostitelje znači jednostavniji pregled zaliha i miješanje marinada, umaka i ostalih tekućina po receptu, jer možete količine odrediti bez mjerenja s dodatnim mjernih posudica. Uglovi posuda su okrugli kako bi mogli pretakati sadržaj bez polijevanja i kapanja.

Posude možete koristiti u hladnjaku i zamrzivaču; a operete ih u perilici posuđa. Posude i poklopci su izrađeni od tritana, koji garantira dugogodišnju upotrebuotpornost na oštećenja čak i pri čestom korištenju u vrlo aktivnim ugostiteljskim obratima.

Vakuumske posude se nepropusno zatvore, zato su pohranjene namirnice sigurne i od moljaca, mrava te muha.

Bavite se cateringom i uvijek ste u strahu, kako ćete dovesti hranu na cilj? Zavakuumirane posude se ne mogu otvoriti bez popuštanja ventila, zato se ne trebate brinuti da bi došlo do polijevanja sadržaja tijekom transporta.

Profesionalne vakuumske posude su oblikovane da maksimalno iskoriste prostor v profesionalnim kuhinjama

Sve posude imaju jednaku dužinu i širinu (22, 5 x 22, 5 cm), razlikuju se samo po visini. To znači da jedna dimenzija poklopca odgovara svim volumenima posuda. Za vas to znači manje gubitka vremena za traženje primjerenog poklopca i brže organiziranje hladnjače. Isto tako je vrlo promišljen i njihov oblik; prazne posude možete složiti jednu u drugu, a pune jednu na drugu.

prazne vakuumske posode zložene ena v drugo
Gastro vakuumske posude pametno iskoriste prostor u profesionalnim kuhinjama.

Raspoloživi volumeni profesionalnih vakuumskih posuda

Ovisno o svojoj ponudi izaberite dimenzije posuda koje najbolje odgovaraju prirodi vašeg posla:

  • 2 litre,
  • 4 litre,
  • 6 litara,
  • 8 litara i
  • 10 litara.

Profesionalna vakuumska pumpa

Skupa s profesionalnim gastro posudama smo u Statusu razvili i profesionalnu vakuumsku pumpu, koja je iznimno snažna i brza jer ima dvije jednobatne pumpe. I najveće posude će biti s jednim pritiskom na gumb zavakuumirane već u nekoliko sekundi.

Raspoloživi setovi gastro vakuumskih posuda

Ugostiteljske vakuumske posude su u ponudi:

  • pojedinačno bez poklopca, (dokupite ga posebno po jedan komad ili u setu po 6 komada) te u
  • kombo setovima, koji uključuju 6 posuda istog volumena i 6 poklopaca.

Provjerite još i prednosti upotrebe vakuumskih čepova za vino

Dijelite objavu