Prvi ocijenite ta proizvod!

Vrećice za vakuumiranje salama 120 x 550 mm, 30 kom

Vrećice za vakuumiranje salama sačuvaju odličan okus vaših suhih salama i kobasica te spriječe daljnje sušenje i kvarenje mesa. Zavakuumirano suho meso pohranite u podrumu ili hladnjaku, zamrzavanje nije potrebno.

8.45 (63,67 kn)

-
+
Besplatna dostava za narudžbe iznad 66.36 (499,99 kn)
 • Dostava proizvoda u 7 dana.
 • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Pohranjivanje u zamrzivaču
Materijal bez BPA
Pranje u perilici posuđa
Visokokvalitetni materijali
Ponovno upotrebljivo
Dugoročno pohranjivanje hrane
Primjerene za Sous Vide kuhanje
Primjerene za upotrebu na svim vak. aparatima

Garancija

2-5 godina garancije na proizvode.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

90 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Ponosni ste na svoje suhomesnate proizvode? Ovogodišnje salame ste posušili točno tako kako ste željeli? Onda je sad krajnje vrijeme da ih i pomno pohranite kako bi mogli uživati u ukusnom naresku i nakon pola godine ili više. Salame su konzervirane solju i dimom, zato ih nije potrebno zamrzavati. Ako želite spriječiti daljnje sušenje i zorenje, morate ograničiti utjecaj zraka. Najbolji način pohranjivanja suhih salama i kobasica je u vakuumu. Vrećice za vakumiranje kobasica su izrađene po mjeri kobasica i ne treba ih dodatno rezati.

Zašto vakuum?

Vakuum je prostor bez zraka koji stvorite s vakuumskim aparatom u za to namijenjenim vrećicama ili posudama. Postojanost hrane je u vakuumu produžena za do četiri puta jer nema kisika, koji uzrokuje kvarenje hrane.

Kakva mora biti vrećica za dugotrajno pohranjivanje?

Vrećice za vakuumiranje su izrađene od posebne kombinacije materijala, koja jamči nepropusnost i dobro zatvaranje vrećica. Kvalitetne vrećice su debele bar 100 µm te rebraste bar na jednoj strani.

Status vrećice za vakumiranje
Statusove vrećice su među najkvalitetnijima na tržištu. Njihova debljina, kombinacija materijala i rebrasti sloj jamče vakuumiranje bez poteškoća – čak i kad vakuumirate 50 uzastopnih vrećica.

Vrećice za vakumiranje kobasica Status

Statusove vrećice se ubrajaju među najkvalitetnije vrećice na tržištu – pogledajte zašto? Deblji sloj mjeri 120 µm, a tanji 100 µm. Slojevi su sastavljeni 20 µm poliamida na vanjskoj strani i 100 µm odnosno 80 µm polietilena na unutarnjoj strani. Poliamid jamči nepropusnost, dok je polietilen siguran za kontakt s hranom i omogućuje kvalitetno varenje vrećica. To znači da su vaše salame pohranjene u nepropusnim vrećicama bez kisika i zato možete biti sigurni da će održati optimalan okus.

Vakuumske vreće Status su:

 • izrađene u Sloveniji iz materijala neškodljivih po namirnice i certificiranog porijekla iz EU.
 • nepropusne s najdebljim slojem poliamida na tržištu.
 • neutralne na miris i okus, što znači da kod zavakuumiranih namirnica nećete osjetiti okus plastike.
 • primjerene za pranje u perilici suđa i za višekratnu upotrebu.
 • bez BPA i primjerene za sous vide kuhanje, koje sve sokove i hranljive vrijednosti namirnica sadrži u vrećici, zato je hrana mekanija i ukusnija.

Jeste već probali skuhati kobasice u vakuumskoj vreći? Vjerujte, još bolji okus i sočnost zajamčeni.

Za učinkovito vakuumiranje je važan i uzorak unutarnjeg sloja folije  

Uzorak na vakuumskim vrećicama pridonosi učinkovitijem isisavanju zraka tijekom vakuumiranja i sprečava da okolo namirnica ostaju mali mjehurići zraka. Vrećica za vakuumiranje mora imati bar jedan rebrasti sloj jer bi se dvije glatke strane folije tijekom vakuumiranja slijepile skupa i proces isisavanja zraka iz preostatka vrećice ne bi bio moguć.

Zašto je važna visina rebrastog profila?

Važnu ulogu ima i visina rebrastog profila, koji jamči ravnomjerno i kvalitetno vakuumiranje te varenje čak i nakon brojnih uzastopnih ciklusa vakuumiranja. Statusov rebrasti profil je visok bar 0,2 mm, zato možete vrećice kvalitetno zavakuumirati s većinom dobrih vakuumirki na tržištu, neovisno o tome koliko paketa suhog ili svježeg mesa pripremate.

Kad je bolje koristiti već izrađene vakuumske vrećice, a kad vrećice po mjeri?

Kad vakuumirate veći broj suhih salama je za brzo završeni posao najbolje koristiti već izrađene vrećice za vakuumiranje. Te su već zavarene na tri ruba, zato vam preostane samo da ubacite salamu ili kobasice te ih zavarite s vakuumskim aparatom.

Dodatna pomoć – Status Stiki

Upotrijebite obostranu ljepljivu traku Status Stiki i s lakoćom ćete vakuumirati po dvije vrećice za salame odjednom. Za vas to znači da će posao biti obavljen jedanput brže.

U vrećice za vakumiranje kobasica možete pohraniti i povrće

Vakuumske vreće za salame možete koristiti i za pohranjivanje:

 • manjih komada slanine,
 • narezanog povrća, graška i graha,
 • cijelih šparoga, mahuna i mrkve,
 • oraha, lješnjaka i drugih oraščića.
Vakuumsko shranjeni oreščki in suho sadje.
A zašto ne bi vrećice za vakuumiranje salama upotrijebili i za voće i povrće?

Mišljenje korisnika

Još nema recenzija.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Dodatne informacije

Težina 451 g
Dimenzije 120 × 285 × 45 mm

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i