O Statusu

Status je obiteljsko poduzeće koje već dobrih 25 godina stvara inovativna pomagala za dom. U poduzeću planiramo i realiziramo cjelokupni životni ciklus proizvoda – od ideje, planiranja, izrade oruđa do tržnog komuniciranja, prodaje i po-prodajne potpore.

Ponosni smo na svoju distribucijsku mrežu, koja se je raširila po cijelom svijetu, i na dugoročna poslovna partnerstva u čak 40 zemalja svijeta – od ZDA preko Europe pa sve do Australije i Novog Zelanda.

Status smo ljudi

Status d. o. o. Metlika ima zaposlenih 50 predanih i kreativnih ljudi. Ekipu zaposlenih gradimo pojedinci, koji smo uvijek spremni za napredak te se uspješno suočavamo s izazovima na različitim područjima. Skupa imamo znanja s područja strojarstva, tehnologije, kontrole kvalitete, oblikovanja, ekonomije, komunikologije i poduzetništva. Samo tako raznoliki možemo biti uspješni.

Više glava više znanja – pri rješavanju poslovnih i zabavnih izazova.
Statusovci smo uvijek nasmijani i dobre volje. Još posebno na svako godišnjem pikniku, koji je uvod u kolektivni dopust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ujedno se volimo i zabavljati te uživamo u druženju – svaki dan u 13. sati se skupimo na neslužbenom sastanku uz kavu, gdje predebatiramo važne životne teme, kao što su rezultati lige UEFA, kako u stilu putovati s djecom i gdje jesti kad usred novogodišnjih praznika zaglaviš u Sahari.

Od ideje do po-prodajnih usluga

U poduzeću planiramo i izvodimo cijeli životni ciklus proizvoda – od njihovog planiranja, oblikovanja i izrade do marketinga, prodaje i servisnog centra.

Naš način rada uključuje:
  • razvoj novih proizvoda na osnovu preciznog pregleda potreba tržišta,
  • izradu alata za brizganje plastike – samostalno ili s kooperantima,
  • izbor materijala te nabava i izrada sastavnih dijelova za produkte,
  • montažu na sjedištu poduzeća s kontrolom osposobljenih stručnjaka,
  • prodaju širom svijeta.

Bogata ponuda

Statusov proizvodno-prodajni program uključuje:

  • Proizvode vlastitog brenda: Najveća i strateški najvažnija grupa proizvoda, koju neprestano razvijamo i dopunjavamo.
  • OEM proizvode za brendove poslovnih partnera: Neke smo razvili samostalno, a druge u sudjelovanju s poslovnim partnerima, neke tržimo i u Statusu, druge ne. Ponosni smo da smo u Statusu proizveli nekoliko proizvoda s brendom Genius GmbH, Laica SpA, WMF, Rösle i druge.
  • Proizvode, koji su dio sudjelovanja s poslovnim partnerima u svim procesima nastajanja proizvoda: Od ideje našeg poslovnog partnera do marketinga sa strane poslovnog partnera – rado sudjelujemo u bilo kojoj kombinaciji. Među uspješnim primjerima su sudjelovanje s poduzećima Genius, Studio moderna, Magus –terapija d. o. o. i drugi.

Marketing, prodaja i servis proizvoda poslovnih partnera: najmanja skupina proizvoda koja dopunjuje Statusov prodajni asortiman.