Blog

Što je važno pri kupnji vakuumskog aparata? II. dio

U drugom dijelu članka “Što je važno pri kupnji vakuumskog aparata?” analiziramo ostale funkcije vakuumirki koje korisnicima olakšaju proces vakuumiranja. Ako još niste pročitali prvog dijela članka, onda kliknite ovdje.

Širina vakuumskog kanala

Širina vakuumskog kanala označava maksimalnu širinu vakuumskih vrećica koje možete vakuumirati. Najčešća širina je 28 cm, koja je primjerena za pakiranje večine namirnica u kućanstvu. Postoje još uže vakuumske vrećice (20 cm) za manje pakete te posebne dimenzije (npr. 12 cm) za spremanje specifičnih lokalnih proizvoda (npr. suhih salama). Određeni profesionalni korisnici, kao što su npr. proizvođači sira i mesnih proizvoda, za vakuumiranje svojih proizvoda (za prodaju) trebaju veće vrećice – širine 35 cm ili više. Za vakuumiranje takvih vrećica su primjereni profesionalni aparati sa širim vakuumskim kanalom (36 cm).

Vakuumski aparat Provac 360 je razvijen za najzahtjevnije korisnike. S dužim vakuumskim kanalom i trakom za varenje omogućuje vakuumiranje cijelih koluta sira ili cijelih rebarca.

Pretinac za foliju unutar aparata

Spremanje folije u roli u posebnom kanalu u aparatu pojednostavi proces rezanja vrećica od koluta folije. Precizno odmjerite dužinu vrećice i odrežite na željenom mjestu bez da bi se folija savijala i izmicala.

pretinac za foliju u aparatu
Rezanje folije na željenu dužinu je jednostavno s aparatima koji imaju poseban pretinac za spremanje folije u roli. Na sliki je prikazan vakuumski aparat BV500.

Zaštita od pregrijavanja

Ta funkcija zaštiti aparat od. njegove komponente od pregrijavanja i posljedičnih kvarova. Svi aparati imaju ograničen broj uzastopnih vakuumiranja. Zaštita od pregrijavanja isključi aparat kad detektira pretjerano povećanje temperature. Kad se aparat ohladi na primjerenu temperaturu možete nastaviti s vakuumiranjem.

Vakuumski aparat SV2000 ima indikatorsku lampicu koja vas upozori na pregrijavanje. Premještanjem u hladniji prostor ćete mu pomoći da se brže ohladi.

Mogućnost vakuumiranja posuda

Za sve one koji su prepoznali koristi vakuumskog pohranjivanja te za spremanje hrane koriste i vakuumske posude, je od velike važnosti mogućnost vakuumiranja posuda s aparatom. Tako će hrana uvijek biti zavakuumirana na optimalan podtlak, a vi se nećete mučiti s pumpanjem na ruke.

vakuumiranje posuda
Za kratkoročno spremanje namirnica preporučamo vakuumske posude. Najbrže ćete optimalan podtlak postići s posebnom funkcijom vakuumskog aparata.

Ljepljiva traka za držanje vrećica na mjestu

Nešto tako jednostavno kao obostrana ljepljiva traka može ključno utjecati na pravilno namještanje vrećice u vakuumski kanal i ekonomičnu potrošnju folije. Samoljepljivu traku namjestite na donji unutarnji rub vakuumirke. Prije vakuumiranja vrećicu nalijepite na primjerenu poziciju i ljepljiva traka će ju držati na mjestu, dok ćete vi imati slobodne ruke za pritiskanje poklopca ili oblikovanje namirnica u vrećici.

stiki
Vrećica se već na dodir zalijepi na Stiki i ostane na svom mjestu cijeli ciklus vakuumiranja.

Eto, sada znate što znače tehnički izrazi koje proizvođači i prodavači koriste u opisima vakuumskih aparata. Ako još niste pročitali prvog dijela članka Što je važno pri kupnji vakuumskog aparata, onda kliknite ovdje.

Krajnje vrijeme je kvalitetno pohranite namirnice koje uzgojite ili kupite. Uživanjem svježih i hranljivih namirnica ćete učiniti puno za svoje zdravlje. Prije kupnje aparata svakako razmislite za što i kako često ćete ga koristiti. Namjeravate li svakodnevno vakuumirati namirnice u hladnjaku (sir, salama, svježe meso) ili nekoliko puta godišnje pakirati veće količine hrane (zamrzavanje povrća s vrta, kolinje)?

Pri odabiru Statusovog vakuumskog aparata će vam od velike pomoći biti konfigurator, koji će vas preko nekoliko jednostavnih pitanja dovesti do idealne vakuumirke za vaše kućanstvo. 

Dijelite objavu