Prvi ocijenite ta proizvod!

Set folija za vakuumiranje, 12-dijelni set

Set folija za vakuumiranje je najbolji odabir kad spremate zimnicu ili pohranjujete svježe i suho meso s kolinja. Kupnjom 12-dijelnog seta ćete uvijek imati pri ruci sve potrebno za izradu vrećica različitih širina i dužina. Hrana, pohranjena u Statusovim vakuumskim vrećicama, je potpuno zaštićena od užeglosti.

24.30 (183,09 kn)

-
+
Besplatna dostava za narudžbe iznad 66.36 (499,99 kn)
 • Dostava proizvoda u 7 dana.
 • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Pohranjivanje u zamrzivaču
Materijal bez BPA
Pranje u perilici posuđa
Visokokvalitetni materijali
Ponovno upotrebljivo
Dugoročno pohranjivanje hrane
Primjerene za Sous Vide kuhanje
Primjerene za upotrebu na svim vak. aparatima

Garancija

2-5 godina garancije na proizvode.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

90 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Pripremate se na vakuumiranje većih količina namirnica i ne znate, koje dimenzije vakuumskih vrećica kupiti? S 12-dijelnim setom folija u roli ćete zasigurno moći izraditi vakuumske vreće primjerene veličine za sve vrste namirnica. Pogledajte zašto su folije za vakuumiranje Status bolje od konkurentskih.

12-dijelni set Statusovih folija sastoji se od tri različite dimenzije folija u roli

U setu folija su uključene folije u roli širine 280, 200 i 120 milimetara te dužine 3000 mm, koje omogućuju izradu vakuumskih vrećica različitih dužina, ovisno o potrebi. Upotreba folije u roli je najoptimalnija i najekonomičnija jer možete dužinu vrećice potpuno prilagoditi namirnici, koju pakirate. Za vas to znači da ćete uštedjeti dva puta: kupnjom ugodnijeg seta folija i pri izradi vrećica za vakuumiranje.

Izradite vakuumsku vreću, koja je potpuno prilagođena namirnici

Folija u roli je namijenjena izradi vrećica po potrebi ovisno o veličini i količini namirnica, koje želite vakuumirati.

 • Širu foliju u roli (280 x 3000 mm) – 3 kom – odaberite za vrećice, u koje ćete vakuumirati veće komade mesa, cijelo povrće ili veće pakete narezanog povrća. Upotrijebite ju i za sireve, slaninu i pršut u komadu.
 • Uža folija u roli (200 x 3000 mm) – 4 kom – je primjerena za vakuumsko pohranjivanje manjih namirnica u komadu ili narezanih suhomesnatih proizvoda, s kojima je narezak pripremljen u nekoliko minuta. Uže vrećice za vakuumiranje koristite za manje komade sira, suho voće i oraščiće, kobasice, bobičasto voće i manje paketiće narezanog povrća.
 • Folija u roli za salame (120 x 3000 mm) – 5 kom – je primjerena za salame i kobasice ali i za vakuumiranje ostalih namirnica duguljastog oblika jer možete izraditi vrećice, koje su potpuno prilagođene veličini namirnica. Upotrijebite ju za pohranjivanje začina, oraščića, šparoga te narezanog voća i povrća u manjim paketićima.
Vakuumirani suhomesni izdelki na rdečem kockastem prtu na temnem lesu.
Statusova folija za vakuumiranje u roli je najbolja za pohranjivanje suhomesnatih proizvoda s kolinja.

Vakuumsko pohranjivanje štiti (zamrznute) namirnice od propadanja i užeglosti

Vakuumsko pohranjivanje u vrećicama štiti namirnice od oksidacije, što znači da produži njihovu postojanost do četiri puta. Vakuumiranjem odstranite kisik iz vreće i znatno usporite propadanje hrane, koje se kaže s promjenom boje i arome. Pohranjivanje u kvalitetnim vakuumskim vrećicama je pri zamrzavanju još toliko važnije jer su namirnice u dovoljno debelim vrećicama zaštićene od užeglosti zbog zamrzavanja posljedica čega je i žarki okus.

Set folija za vakuumiranje je izrađen od kvalitetnih materijala

Statusova folija za vakuumiranje je proizvedena u Sloveniji od kvalitetnih materijala s certifikatima, koji garantiraju da je folija sigurna za pohranjivanje hrane. To znači da folija ne utječe na miris i okus pohranjene hrane, zato zamrznute namirnice nemaju neugodan okus po plastici.

Statusove vrećice za vakuumiranje su izrađene od poliamida i polietilena. Poliamid je na vanjskom sloju folije i garantira nepropusnost kisika. Debljina poliamida je čak 20 µm. Unutrašnji sloj folije je od polietilena, koji je po zadnjim istraživanjima među najprimjerenijim materijalima za pohranjivanje hrane. Ima i ključnu ulogu pri kvalitetnom varenju vrećica. Statusova folija u roli je bez BPA te je primjerena i za pranje u perilici suđa i sous vide kuhanje.

Status vrećice za vakumiranje
Statusove vrećice su među najkvalitetnijima na tržištu. Njihova debljina, kombinacija materijala i rebrasti sloj jamče vakuumiranje bez poteškoća – čak i kad vakuumirate 50 uzastopnih vrećica.

Prednost Statusove folije za vakuumiranje je u debljini, materijalima i rebrastom profilu

Statusova folija za vakuumiranje je najdeblja folija na tržištu i u rebrastom sloju mjeri čak 120 µm. Skupa s glatkim slojem debljine 100 µm djeluje kao pregrada protiv vanjskih utjecaja kao što su užeglost radi zamrzavanja i arome drugih, nezavakuumiranih namirnica.

Rebrasti profil je detalj, koji ima važnu ulogu pri učinkovitom isisavanju zraka iz vrećice. Naime, omogućuje da s vakuumskim aparatom potpuno isisate zrak iz vrećice i da oko zavakuumiranih namirnica ne ostanu mjehurići zraka.

I visina rebrastog profila ima posebnu funkciju. Statusov profil je visok 0,2 mm i garantira da su vrećice jednako kvalitetno zavakuumirane u početnim i daljnjim ciklusima vakuumiranja. Korisnici drugih vrećica često imaju poteškoće s dugotrajnijim vakuumiranjem i misle da je problem u aparatu ali za kvalitetno vakuumiranje su najvažnije kvalitetne vrećice.

Statusova folija za vakuumiranje je najbolji odabir za produživanje postojanosti i svježine hrane jer je:

 • nepropusna,
 • neškodljiva po namirnice,
 • neutralna na miris i okus,
 • bez BPA,
 • primjerena za višekratnu upotrebu i
 • sigurna za sous vide kuhanje.

Status Stiki vam olakša namještanje vrećice tijekom vakuumiranja

Upotrijebite obostranu ljepljivu traku za lakše namještanje vrećice u aparat tijekom vakuumiranja i varenja. Vrećicu nalijepite na Status Stiki, koji namjestite na rub aparata i umjesto vas će držati vrećicu tako da ćete imati tijekom procesa vakuumiranja slobodne ruke. Sa Stikijem uštedite i pri dužini folije te spriječite njezino gužvanje.

12-dijelni set se sastoji od:

3 role šire folije (280 mm x 3000 mm) + 4 role uže folije (200 mm x 3000 mm) + 5 rola folije za salame (120 x 3000 mm).

Mišljenje korisnika

Još nema recenzija.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i