Prvi ocijenite ta proizvod!

Folija u roli za vakuumiranje salama 120 x 3000 mm, 5 kom

Folija za vakuumiranje u roli za izradu vakuumskih vrećica po mjeri svake salame. Omogućuje izradu vrećica različitih dužina, koje su primjerene za vakuumiranje suhih salama, manjih komada slanine, oraščića, tikvica, mrkve i sl. Izaberite najkvalitetniju foliju za pohranjivanje!

8.45 (63,67 kn)

-
+
Besplatna dostava za narudžbe iznad 66.36 (499,99 kn)
  • Dostava proizvoda u 7 dana.
  • Mogućnost vračanja nekorištenog proizvoda u roku od 14 dana.
Pohranjivanje u zamrzivaču
Materijal bez BPA
Pranje u perilici posuđa
Visokokvalitetni materijali
Ponovno upotrebljivo
Dugoročno pohranjivanje hrane
Primjerene za Sous Vide kuhanje
Primjerene za upotrebu na svim vak. aparatima

Garancija

2-5 godina garancije na proizvode.

Ušteda

Uštedite do 2200 kn godišnje.

Svježina

Namirnice ostanu svježe 4x duže.

Podrijetlo

90 % proizvoda je proizvedenih u Sloveniji.

Prodaja

Prodaja u 40 država svijeta.

Opis

Jeste li znali da suhe salame i ostale suhomesnate proizvode nije potrebno pohranjivati u zamrzivaču? Ako želite sačuvati okus, aromu i kvalitetu mesa, onda ih zavakuumirajte. U kvalitetnim vrećicama za vakuumiranje salame će i nakon godinu dana biti ukusne kao na dan pohranjivanja. Folija za vakumiranje salama vam omogućuje da napravite vrećice po mjeri salame odnosno da pohranite manje komade mesa.

Zašto vakuum?

Vakuum je prostor bez zraka (kisika), koji je hrana mikroorganizama. Ti uzrokuju propadanje mesa i drugih namirnica. Sprečavanjem oksidacije znatno usporite razvoj bakterija i plijesni, zato se postojanost hrane produži do četiri puta, a okusi i arome namirnica se potpuno sačuvaju.

Vakuum je najbolji odabir za suhomesnate proizvode

Domače suhe salame i drugi suhomesnati proizvodi su konzervirani solju i dimom. Sušenjem još dozore i postignu optimalno stanje za uživanje. Pošto svega ne možete konzumirati odjednom, proizvode je potrebno kvalitetno pohraniti da sačuvaju pun okus. Za pohranjivanje kobasica, slanine i pršuta najprimjereniji je vakuum, koji zaustavi procese daljnjeg zorenja i sušenja. 

 

Zavakuumirani suhi salami in savinjski želodec.
Najbolje salame pohranite u najbolje vrećice za vakuumiranje!

Vakuumsko pohranjivanje suhih salama, kobasica, slanine i pancete

Suhomesnate dobrote vakuumirajte i pohranite u hladnom prostoru – podrumu ili hladnjaku. Namirnice su u vakuumskim vrećicama zaštićene od zraka, koji uzrokuje kvarenje hrane i od vanjskih štetočina (muhe), zato je zamrzavanje potpuno nepotrebno. Radije prostor u zamrzivaču iskoristite za pohranjivanje voća i povrća za zimnicu.

Kako izabrati najprimjerenije vrećice za vakuumiranje salama?

Statusova folija za vakuumiranje u roli vam omogućuje da odrežete vakuumske vrećice potpuno po svojim potrebama odnosno po veličini suhomesnatih proizvoda ili drugih namirnica, koje želite zavakuumirati. Primjerena je za pohranjivanje suhih salama i kobasica, slanine i pancete te manjih komada pršuta. Ako ne pojedete cijelu salamu u primjerenom razdoblju, možete ju pohraniti čak po polovicama ili trećinama, bez brige da bi moglo doći do ikakvih promjena u okusu mesa.

Vreće za vakuumsko pakiranje više vrsta namirnica

Upotrijebite vreće za salame i za pohranjivanje drugih vrsta hrane kao što su mahune, mrkva, tikvice, orašasti plodovi, začini i sve druge namirnice primjerenog oblika. Samo izmjerite primjerenu dužinu folije i vakuumirajte.

Zašto Statusova folija za vakuumiranje? – pogledajte video

Statusova folija za vakuumske vrećice sastoji se od dva različito debela sloja poliamida i polietilena. Poliamid je materijal, koji garantira nepropusnost te se nalazi na vanjskoj strani folije. Polietilen je materijal, koji garantira optimalno varenje. Status proizvodi najdeblju foliju na tržištu. Glatki dio je debeo 100 µm, a rebrasti sloj čak 120 µm. Za jednostavniju predodžbu: obične vrećice su debele samo 20 µm. Više pročitajte na blogu. Profesionalna debljina folije i čak 20 µm poliamida garantiraju potpuno nepropusnost i minimiziraju mogućnost oštećenja tijekom vakuumiranja i pohranjivanja namirnica.

SAVJET: Pri vakuumiranju mesa s oštrim kostima obložite oštre špice s papirnatim ubrusima da zaštitite vrećicu od poderotina.

Status vrećice za vakumiranje
Statusove vrećice su među najkvalitetnijima na tržištu. Njihova debljina, kombinacija materijala i rebrasti sloj jamče vakuumiranje bez poteškoća – čak i kad vakuumirate 50 uzastopnih vrećica.

Zašto neke vrećice nakon više uzastopnih ciklusa pakiranja ispuste vakuum?

Poseban rebrasti profil debljine 0,2 mm doprinosi kontinuiranosti kvalitetno zavakuumiranih vrećica, neovisno o velikom broju uzastopnih vakuumiranja. Prilagođen oblik rebraste folije služi lakšem i učinkovitijem isisavanju zraka iz vrećice s vakuumskim aparatom.

Je li sigurno pohranjivati namirnice u plastičnim vrećicama?

Statusova folija za vakuumsko pohranjivanje proizvedena je u Sloveniji, svi materijali imaju europsko porijeklo i sve potrebne certifikate. Vakuumske vrećice su neškodljive po namirnice i neutralne na miris i okus. Za vas to znači da možete u njima bez brige pohraniti sve vrste namirnica, koje će sačuvati okus i arome. Vakuumske vreće su primjerene i za zamrzavanje te Sous Vide kuhanje.

Jeste li znali da možete vrećice oprati te upotrijebiti više puta?

Vakuumske vrećice Status možete prati čak i u perilici suđa te koristiti više puta. Pazite jedino kod vrećica, u kojima je bilo pohranjeno sirovo meso i riba. Osigurati se možete tako da meso najprije pohranite u običnu vrećicu i onda u vakuumsku, koja će na taj način ostati čista. Istu vrećicu možete koristiti dok vam njezina dužina dopušta vakuumiranje s vakuumskim aparatom.

Statusova folija vrhunske kakvoće

Kvalitetu folije za vakuumiranje dokazuje i činjenica da ju možete koristiti na bilo kojem vakuumskom aparatu. Sastav folije i njezina debljina garantiraju kvalitetno vakuumiranje i varenje vrećica. Za najbolje rezultate svakako preporučamo upotrebu vakuumskih vrećica i aparata Status.

Status Stiki za jednostavnije vakuumsko pakiranje

Upotrijebite Status Stiki i odradite posao još brže. Namjestite obostranu ljepljivu traku na vakuumski aparat za jednostavnije pravilno namještanje vrećice. Stiki drži vreću na mjestu, što za vas znači da možete vakuumirati čak i po dvije salame odjednom.

Mišljenje korisnika

Još nema recenzija.

Napišite svoje mišljenje.

Vaše mišljenje nam puno znači, zato će nam biti drago, ako nam javite svoje zadovoljstvo s proizvodom. Tako ćete pomoći nama i savjetovati drugim korisnicima.

Napišite Ocjenu.

Dodatne informacije

Težina 416 g
Dimenzije 130 × 220 × 45 mm

Možda će vam se također svidjeti…

Korisniki, koji su pogledali taj proizvod, su pogledali i