Zanimljivosti & savjeti

Vakuumiranje je jeftinije od pokvarene hrane

Pohranjivanjem u vakuumu uštedite do 2200 kn godišnje

Istina je. Svaki Europljanin godišnje baci oko 7o kilograma hrane (izvješće). U izvješću Europske komisije stoji da na taj način potrošimo oko 2000 kn godišnje. Među najčešćim razlozima za toliko bačene hrane su i:

  • slabo planiranje obroka,
  • prevelike količine kuhane hrane, koja se kasnije ne pojede i
  • prevelike količine odjednom nakupljene hrane.

Vakuumiranje je jeftinije od pokvarene hrane – investirajte u vakuumski aparat i druga vakuumska pomagala za kvalitetnije spremanje namirnica.

Rješenje? Produžite postojanost namirnica na potpuno prirodan način

Vakuumsko pohranjivanje produži postojanost namirnica bez ikakvih dodatak, koji bi utjecali na okus ili aromu hrane. Vakuumiranjem iz posuda i vrećica odstranite kisik, koji na hrani aktivira neželjene kemijske reakcije, kojih posljedice su žarkost, plijesan i bakterije, gubitak okusa, vitamina te arome. Pohranjivanjem u vakuumu usporite oksidaciju i tako produžite rok trajanja namirnica te očuvate hranjive vrijednosti.

Kako izabrati primjeran način vakuumskog pohranjivanja?

Obično način vakuumiranja prilagodimo:

  • vrsti namirnice koju pohranjujemo i
  • za koliko vremena želimo hranu pohraniti.

Čvrste i neosjetljive namirnice (suhomesnati proizvodi, mrkva, orašasti plodovi i sl.) koje želite pohraniti za duže vrijeme vakuumski zapakirajte u vrećice za vakuumiranje s vakuumskim aparatom. Suhe salame, slaninu i pršut tada možete pohraniti u podrumu ili hladnjaku jer ste s vakuumiranjem spriječili daljnje sušenje i zorenje. A zavakuumirano povrće smrznite te si tako pripremite zimnicu za hladnije dane. Vakuumsko pohranjivanje u vrećicama je primjereno i za neke namirnice za svakodnevnu upotrebu, koje inače pohranjujete u hladnjaku npr. sir i salama.

Za kratkotrajno pohranjivanje hrane (očišćena salata, povrće i voće za dnevnu upotrebu) te za vakuumiranje tekućina (juhe, umaci) upotrijebite vakuumske posude Status. Oblik i volumen posude odaberite ovisno o namirnici koju želite vakuumsko pohraniti, zrak odstranite s ručnom ili električnom vakuumskom pumpicom ili s posebnim priključkom na vakuumirki. Pohranjivanje u vakuumskim posudama je odlično rješenje za pohranjivanje unaprijed pripremljenih jela i ostataka obroka. Jela, u vakuumskim posudama, možete i smrznuti te kasnije podgrijati u mikrovalnoj pećnici – do dvije minute, bez poklopca.

Ukusnija hrana, bogatiji jelovnik

Ako uzmete u obzir trošak kupnje vakuumskog aparata i godišnji trošak nabave vakuumskih vrećica, onda vam je jasno da se vam investicija u vakuumsko pohranjivanje isplati već u jednoj godini. 

Pored toga;

  • Hrana je ukusnija, a jelovnik šareniji jer se rok trajanja namirnica produži.
  • Hranu si možete pripremiti unaprijed jer vakuumski pohranjene namirnice neće izgubiti svoje kvalitete.
  • Ostatke obroka možete konzumirati tek treći ili četvrti dan ili ih čak smrznuti.

Uštedite i kupnjom kvalitetnih proizvoda

Investicija u kvalitetnije proizvode se isplati!

Statusovi vakuumski aparati su razvijeni i proizvedeni u Sloveniji. Proizvodnja teče pod budnim nadzorom razvojnog odijela, koji prati želje i potrebe korisnika. Za pomoć pri upotrebi smo dostupni na telefonskom broju 047 421 246.

Folija u roli i vrećice za vakuumiranje se svrstaju među najdeblje na tržištu. Proizvedene su od vrhunskih materijala europskog porijekla i imaju sve potrebne certifikate, koji dokazuju njihovu primjerenost za pohranjivanje hrane.

Plastične vakuumske posude su izrađene od tritana, koji je otporan na udarce te ne preuzima boja i aroma iz pohranjenih namirnica. Jamči dugogodišnju upotrebu unatoč redovitom zamrzavanju i pranju u perilici posuđa, zato su Statusove vakuumske posude za pohranjivanje najbolji odabir za svako kućanstvo.

Kupujte kvalitetne proizvode za dugogodišnju upotrebu te se time pobrinite i za čišći okoliš za naše potomke! Prestanite bacati hranu u smeće – vakuumiranje je jeftinije od pokvarene hrane!

Dijelite objavu